İnce Telli Saçlara Hacim Vermek İçin 10 Basit Tavsiye

İnce Telli Saçlara Hacim Vermek İçin 10 Basit Tavsiye

Eğer ince telli saçlara sahipseniz bunun zorluklarını çok iyi bilirsiniz. Ne yaparsanız yapın sönük duran saçlar sizi deli eder. Ama şampuan reklamlarındaki hacim ve dolgunluğu sadece rüyalarınızda değil gerçekte de görebilirsiniz. İşte kolay yöntemler...

09 Kasım 2017 - 23:10

Saçınızı bazen yandan bazen ortadan ayırın, hatta bazen dağınık kullanın
Sürekli ortadan ayırmak yerine, saçlarınızı zaman zaman zigzag, zaman zaman çapraz, zaman zaman yandan ayırın ya da bazen hiç ayırmadan kullanın. Bu basit hileyle köklere dolgunluk kazandırmış olursunuz.

 

Saçlarınızı kuruturken kafanızı aşağıya doğru eğin

Sıcak hava saçların kökünden ucuna doğru geldiği zaman saçınıza dolgunluk gelir. Başınızı öne eğmek size rahatsızlık veriyorsa, saçlarınızı ucundan tutup havaya kaldırarak da kurutabilirsiniz.

'Yaratıcı kaos' terimini uygulamayı öğrenmelisiniz

Fazla düz, düzenli bir şekilde taranmış bir saç modeli fazla soluk ve ölü görünebilir. Öte yandan birazcık karışıklık, saçtaki hafif dalga saçlara hacimli bir görüntü kazandırır.

Fazla saç köpüğü kullanmaktan mutlaka kaçının

Fazla köpük kullanmak saçınızı tutkal gibi birbirine yapıştırır dolayısıyla da arzu ettiğinizi dolgunluğu yakalayamazsınız. Kısa - omuz boy saçlar için bir ceviz kadar köpük, uzun saçlar içinse büyük bir yumurta kadar köpük yeterli.

Saçınızı doğru şekilde yıkayın

Saçınızı yıkarken bile dikkat etmeniz gereken unsurlar olduğunu biliyor muydunuz?  Önce saçınızı sıcak suyla iyice ıstlatın, kaba pisliği durulayın.  Şampuanı sadece köklere uygulayın, daha sonra uçlara doğru ilerleyin. Saçın ucunu fazla ovalamayın çünkü bu bölgeler oldukça kırılgandır. Saç kremi veya bakım maskelerini ise sadece uçlara uygulayın çünkü bu tür ürünler kökleri yağlandırır ve sönük bir görünüm verir.

Saç diplerinize masaj yaparak, düzenli bir şekilde saçlarınızı yıkayın. Bu kan dolaşımını iyileştirir ve ölü hücrelerden kurtulur. Mümkünse saçınızı her gün yıkamaktan sakının. Bu saç tellerindeki koruma tabakasına zarar verir ve saçlarınız güçsüzleştirir.

Saçınıza ombre renkler katın

Saçınıza açık ve koyu tonlar eklemek, aynı rengin farklı tonlarını kullanmak hacim ilüzyonu yaratacaktır.

Saçınızı katlı kestirin

Olduğundan daha bakımlı daha gür ve daha dolgun görünümlü bir saç elde etmek için katlı ve dağınık bir kesim harikalara yaratacaktır. Ayrıca bu model her türlü yüz tipine uygun.

Saçınızın kesiminde ve boyunda sık sık değişiklk yapabilirsiniz.

Birçok saç stilisti ince telli saçların en fazla omuz boyunda kullanılmasını öneriyor. Bu boydaki saça şekil vermek ve hacim katmak da uzun saça göre daha kolay oluyor. Bunun yanında, beslenmenize ve genel sağlınıza da dikkat etmek işe yarayabilir!

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x