BESİNLERİ DAHA UZUN NASIL KORUYABİLİRİZ?

BESİNLERİ DAHA UZUN NASIL KORUYABİLİRİZ?

BESİNLERİ DAHA UZUN NASIL KORUYABİLİRİZ?

27 Ocak 2017 - 22:50

Mutfaktaki yiyecekleri nasıl taze tutarız? İşte yiyecekleri doğru saklamanın ipuçları...
 Sirke ve suyu karıştırarak meyvelerinizi taze tutabilirsiniz. 10 kaşık suyla bir kaşık sirkeyi iyice karıştırın.  Daha sonra meyveleri içine atın. Bu yöntem sayesinde meyvelerinizi iki haftaya kadar küflerden uzak ve taze tutabilirsiniz. Muzlar bildiğimiz gibi en kolay bozulan meyvelerden biri.
Muzların köklerine streç film sarın. Streç film, meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasını sağladığı için muzlar uzun süre taze kalabilir. Muzların köklerine streç film sarın. Streç film, meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasını sağladığı için muzlar uzun süre taze kalabilir. Marullar da kararmasıyla meşhur sebzelerimizden. Marulları daha taze olması için bir kağıt havluya sararak ağzı kapalı bir torbaya koyabilirsiniz. İçinde marul olan torbayı buzdolabınma koyduğunuz zaman, marulun kurumasını engellemiş olursunuz. Avakadolar da taze tutulması zor meyvelerden.  Avakadolarınızı ikiye ayırarak streç filmle sarabilirsiniz. Bu yöntemle avakadolarınızın oksitlenmeden dolayı kahverengiye dönmesini engellemiş olursunuz.
Kırmızı baharatlarınızı kesinlikle buzdolabında saklamalısınız. Işı ve ısı aldıkları için renklerini hatta lezzetlerini kaybetmezler. Streç film ve alüminyum folyo oksijen çıkışını engellediği için peynirlerin kurumasına neden olur. Bu yüzden peynirlerinizi yağlı kağıda sararak buzdolabına koyabilirsiniz. Domateslerinizi olgunlaştıktan sonra tezgaha koyun. Soğuk hava, domateslerin olgunlaşmasını durdurur ve üzerindeki zarı yırtar. Sütünüzü asla buzdolabının bölmelerine koymamalısınız. Sütü buzdolabı sıcaklığının daha sabit olduğu merkez kısımlara koyarsanız daha verimli bir sonuç elde edebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x