KODA İLE SANAT DOLU MAYIS

KODA İLE SANAT DOLU MAYIS

KODA İLE SANAT DOLU MAYIS

06 Mayıs 2017 - 17:40

Türkiye’nin en önemli sanat toplulukları arasında yer alan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, bu ay hem Karşıyaka’da hem de İstanbul ve Mersin’de müzik şölenleri sunacak. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde pazartesi konserlerini sürdüren KODA, Kadıköy Süreyya Operası ile Uluslararası Mersin Müzik Festivali’ne de konuk olacak.

GENÇLER VE USTALAR BULUŞUYOR

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın (KODA) bu ayki ilk konseri, 8 Mayıs’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Genç sanatçılar, ‘Ustalara Saygı’ temalı gecede, klasik müziğin duayenleriyle aynı sahneyi paylaşacak. Devlet Sanatçısı unvanına sahip iki usta; keman virtüözü Ayla Erduran ve piyanist Ayşegül Sarıca’nın konuk olacağı konseri Şef Rengim Gökmen yönetecek. Ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın da müzikseverlerle buluşacak. Konser halka açık ve ücretsiz olacak.

İSTANBUL VE MERSİN KONSERLERİ

Bu muhteşem konser, 14 Mayıs akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde tekrarlanacak. KODA, yine Şef Rengim Gökmen yönetiminde, usta sanatçılar Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca ve Cihat Aşkın’a eşlik edecek. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, 16 Mayıs’ta da Uluslararası Mersin Müzik Festivali’nde iki ayrı konsere imza atacak. KODA sanatçılarından oluşan Saygun Quartet ise 17 Mayıs akşamı festivalde dinleyiciyle buluşacak.

AYIN KAPANIŞI KARŞIYAKA’DA

KODA, bu ayı 22 Mayıs’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki sanat şöleniyle kapatacak. Şef Hakan Şensoy’un yöneteceği konserde; solist olarak Irina Nikotina (keman), Murat Cangal (viyola), Emre Sayarı (viyolonsel) ve Eren Güllü Sayarı (viyolonsel) yer alacak.

MÜZİKSEVERLERE DAVET

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası olan KODA, sanat dünyasında önemli bir yer edindi. Hem Karşıyakamızda hem de kent dışında verdiği konserlerle gurur kaynağımız oldu. Orkestramız, bu ay yine dopdolu ve bahara yakışan bir programla sanatseverlerin karşısına çıkacak. Sanatın ve müziğin coşkusunu paylaşmak isteyen herkesi konserlere bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x