LYS Başvuru İşlemleri Başladı!

LYS Başvuru İşlemleri Başladı!

LYS Başvuru İşlemleri Başladı!

04 Nisan 2017 - 14:22 - Güncelleme: 04 Nisan 2017 - 14:25

LYS başvuru işlemlerine start verildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre LYS başvuruları 4 Nisan tarihinde başlayıp yaklaşık 2 hafta sürecek. Peki LYS başvuru ücreti kaç lira olarak belirlendi?
GS’ye giren ve en az 180 puan alan adaylar LYS için başvuruda bulunabilecek. Sınav başvuru işlemleri 4 Nisan ve 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. 
 LYS Başvuru Ücreti Ne Kadar?
 Sınava girecek olan adayların bölüm fark etmeksizin 60 lira ücret ödemesi yapması gerekmektedir. Onun haricinde sınava girmek isteyenler de girmek istedikleri bölüm ücreti olarak her biri için 40 TL ödeyecek. Sınava giriş için herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Sınava giriş için YGS puan türlerinin en az bir tanesinden minimum 180 puan alınması yeterlidir. Ek yerleştirme işlemi için de kurum 15 lira ücret talep etmektedir. Sınav için ücretin son ödeme günü 18 Nisan 2017. Banka ve ATM aracılığı ile mesai saatine kadar ödeme yapılabilecek. İnternet üzerinden ödeme yapacak olan adaylar da 18 Nisan Salı günü saat 23.59’a kadar sınav ücretlerini yatırabilecekler.
2017 LYS Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?
 LYS için başvuru yapacak olan adayların iki seçeneği bulunmaktadır. Adaylar başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak da başvuru yapabileceklerdir. Sistem üzerinde fotoğrafın geçerlilik süresinin dolduğunu gösteren bir uyarı alan adayların, başvuru işlemlerini başvuru merkezleri aracılığı ile yapması gerekecektir. Başvuru merkezleri tarafından yapılacak olan sınav başvuru işlemleri için 5 TL hizmet bedeli alınmaktadır. Şifre ve fotoğraf çekimi için ayrı bir ücret talep edilmemektedir. 
 LYS Tarihleri Ne Zaman?
 2017 LYS sınavları 10 Haziranda başlayacak ve 18 Haziran’da sona erecektir. Sınavlar için adaylara verilen ortalama süre 120-135 dakikadır. Yabancı Dil sınavı haricinde diğer tüm sınavlar için başlangıç saati 10.00’dır. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre LYS tarihleri aşağıdaki gibidir;
10 Haziran LYS-4 (Sosyal Bilimler) 
11 Haziran LYS-1 (Matematik)
17 Haziran LYS-2 (Fen Bilimleri)
17 Haziran LYS-5 (Yabancı Dil)
18 Haziran LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x