YPG İLE GEÇİCİ ORTAKLIK DİYE BİR ŞEY OLAMAZ

YPG İLE GEÇİCİ ORTAKLIK DİYE BİR ŞEY OLAMAZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec'le görüştü.

31 Mayıs 2017 - 15:05

DIŞİŞLERİ Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye'de YPG'ye verilen ya da verilecek destek konusunda bizim tutumumuz, son derece nettir. YPG'ye verilen desteğin, Suriye'nin geleceği için ne kadar riskli ve tehlikeli olduğunu da vurguluyoruz. 'Geçici ortaklık' diye bir şey olmaz. Menbiç'te de bunu gördük" dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec'le görüştü. İki bakan, Resmi Konut'taki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Afganistan'ın başkenti Kabil'de bugün gerçekleştirilen ve ilk bilgilere göre, 80 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınayan Çavuşoğlu, "Kabil'in en güvenli bölgesinde meydana gelen bu terör saldırısını bir kere daha kınıyoruz. Dost ve kardeş Afganistan'ın yanında, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


Bakan Çavuşoğlu, Slovenyalı mevkidaşıyla gerçekleştirdiği görüşmede, Suriye ve diğer bazı konularda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Çavuşoğlu, ayrıca Slovenya'yla Türkiye arasında, FETÖ konusunda yakın iş birliği olduğunu vurguladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x