SURİYE’DE KÜRT DEVLETİNE İZİN VERMEYİZ

SURİYE'DE KÜRT DEVLETİNE İZİN VERMEYİZ

Erdoğan, Rus gazetesine konuştu. Suriye'nin kuzeyinde Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini belirterek, ihtiyaç halinde bölgeye yeni bir operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini verdi.

28 Haziran 2017 - 14:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram öncesi Şanlıurfa'nın Harrran ilçesinde sığınmacı kampını ziyaret etti. Erdoğan ziyaret sonrası Rus İzvestiya gazetesine konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları Rus basınında geniş yer buldu.

"SURİYE'NİN KUZEYİNDE BİR KÜRT DEVLETİNE İZİN VERMEYİZ"
Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtip 'en ufak bir tehdit karşısında bile' burada yeni bir askeri operasyon düzenlemeye hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan'ın bir Kürt devleti kurulmasının önlenmesi için Menbiç ve Rakka'yı kontrol alanına alabileceğini söylediği belirtildi.

''FIRAT KALKANI OPERASYONUNDA OLDUĞU GİBİ TEPKİ VERECEĞİZ''
Erdoğan, "Suriye'de şu anda olumsuz süreçler görülüyor. Eğer bu durum sınırlarımız için bir tehdit oluşturursa Fırat Kalkanı operasyonunda olduğu gibi tepki vereceğiz" dedi.

Daha önce Menbiç ve Rakka'yı terörist gruplardan kurtarmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini fakat ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin 'bahislerini Kürt gruplardan yana oynadığını' söyleyen Erdoğan, ayrıca, PYD ve YPG'yi kastederek, Ankara'nın, 'stratejik partnerlerinin teröristlerle ortak hareket etmesinden üzüntü duyduğunu' ifade etti

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x