"BEN HER ZAMAN İŞÇİNİN EMEKÇİNİN YANINDAYIM"

"BEN HER ZAMAN İŞÇİNİN EMEKÇİNİN YANINDAYIM"

02 Kasım 2016 - 15:51

Ben her zaman işçinin emekçinin yanındayım

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında toplanan ve tek oturumda tamamlanan Kasım ayı belediye meclisinde işçi ücretleri hakkında meclis üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda yapılan toplantıda, gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havale dilmesi ve görüşmeler için verilen aranın ardından tüm maddeler oybirliğiyle karara bağlandı. Dilek ve temenniler bölümünde ise belediye personelinin ücretsiz izne çıkarılmasıyla ilgili konu ele alındı. Her zaman çalışanının, emeğin, emekçinin yanında olduğunu, personele ve kamuoyuna karşı da her zaman şeffaf olduklarının altını çizen Başkan Bakıcı konuşmasında turizm gelirlerinde önemli ölçüde düşüşlerin yaşandığını, dolayısıyla gelirlerde de önemli ölçüde azalma olduğunu belirtti.

Uygulama 2005 yılında yapılmış

Selçuk Belediyesi’nin mali açıdan uzun süredir sıkıntıda olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “ Çok istemediğimiz, yapmaktan da büyük bir üzüntü duyduğum ve uzun süredir ertelendiğimiz bir yaklaşımı ortaya koymak zorunda kaldık. Dolayısıyla işçi arkadaşlarıma en az zarar verecek, onları en az etkileyecek şekilde ücretsiz izne ayrılmalarını öngördük. Bu uygulamanın 2005 yılında yapıldığını 242 arkadaşımızın ücretsiz izne çıkarıldığını gördük. Biz ücretsiz iznin de esasında bir maliyet çıkardığını biliyoruz. En azından işçi arkadaşımızı dışarıda bırakmaktan daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Bu husus işçilerimizin uygun görmesiyle sağlanacaktır. Dün işçilerimizle bir toplantı yaptık, bugün sendika temsilcilerimizle görüştük” dedi.

Attığımız her adımı, birlikte atıyoruz

Kasım ayı meclis toplantısında belediye personel sayısı hakkında da bilgi veren ve mevcut rakamın, nüfusu 120 – 130 bin olan ilçe belediyelerin personel sayısı kadar olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; “Biz norm kadronun üzerinde işçi sayısıyla çalışıyoruz. 20’nin üzerinde emekliliği gelmiş çalışanımız var. 13 hizmet alımı olarak çalıştırdığımız emekli personelimiz var. İşçi arkadaşlarımızla her şeyi her zaman paylaşıyoruz. Bu bugünün konusu değil. 2014’te göreve geldiğimizde personel sayısı 466’idi. Ve biz hiçbir işçimizi işinden çıkarmadık. Attığımız her adımı ise onlarla, çalışanlarımızla birlikte atıyoruz” dedi.

Önce insanımızın sorunu

Selçuk’ta işsizliğin önemli bir sorun olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; “Turizm ve tarımdaki sıkıntı ilçemizde yoğun bir şekilde hissediliyor. Bu belediyeye iş talebini yoğunlaştırıyor. Ben büyük projelerle ilgilenirken; bunlarla ilgilenmemem söz konusu olamaz. Çünkü insanımızın sorunu öncelik sorunudur. İnsanımızın öncelikli sorunları ise her zaman bizim öncelikli sorunumuzdur. Hal böyleyken bir de çalışanlarımızı işsiz bırakmak çok doğru değil. Şu anda spekülasyon yapma durumda değiliz. Elde ettiğimiz gelirlerin çok büyük bir kısmı personel gideri olarak gitmektedir” dedi.

Herkes için sağlıklı bir çözüm bulacağız

İşçi çıkarmaktansa ayda 15 er günlük, toplamda iki aylık bir süreyi ücretsiz izin olarak düşündüklerini belirten Başkan Bakıcı; belediyede emekliliği gelen personelin emekliye ayrılması yolunda bazı teşvik çalışmaları yapabileceklerini belirterek “ Biz her zaman işçinin yanındayız; kesinlikle ama kesinlikle emeğin ve alın terinin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hayatım boyunca da bunu düşündüm. Umarım hiç kimseyi zorunlu olarak izne çıkaracak bir konumda olmayız. Şu anda memurlarımız ve kadrolu çalışanlarımızla birlikte 596 personel var. Bunun 256 çalışanı ise biz göreve gelmeden üç ay öncesinde işe alınmıştı. Bunların hiçbiri işten çıkarılmamıştır” dedi.

Selçuk Belediyesi’nin mali durumunun yanı sıra borçlarıyla da ilgili bilgi veren Başkan Bakıcı; “Biz işçimizin, kurumun ve ilçe insanımızın lehine öyle bir nokta bulmamız lazım ki; hem kurum, hem çalışan, hem de ilçe halkımız mutlu olsun. Emekliye ayrılacak arkadaşlarımız hem memurlardan, hem işçilerden olabilirse sağlıklı bir sonuç alacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x