DOLAR NE KADAR ?

DOLAR NE KADAR ?

DOLAR NE KADAR ?

29 Mart 2017 - 10:22

Dolar/TL, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de tutuklanmasının ardından dolar 3,65 civarında işlem görüyor.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla dün ABD'de tutuklanmasının ardından dolar/TL güne yükselişle başladı.

3,66'yı gören dolar bankalararası piyasalada 3,65'in üzerinde hareket ediyor. Dolar dün 3,62 civarında işlem görüyordu. Euro 3,94 civarında seyrediyor. 

Yaşanan jeopolitik gelişmeler ve referandum öncesi piyasalar küresel tarafta ise Güney Afrika'ya ilişkin gelişmeleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl kaç faiz artışı yapacağını izlemeye devam ediyor.

Küresel piyasalarda dolar, Fed'in bu yıl yapması öngörülen faiz artırımlarını destekleyen güçlü ABD ekonomik verilerinin etkisiyle son günlerde gördüğü dört buçuk ayın dip seviyelerinden uzaklaşıyor.

ABD Başkanı Trump'ın geçirmeye çalıştığı ilk büyük yasa tasarısını partisinden gerekli desteği toplayamayarak geri çekmesinin ardından bu hafta 98.858'e kadar gerileyerek 11 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gören dolar endeksi 99.751'e yükseldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x