BORSA İSTANBUL’UN EN DEĞERLİSİ BELLİ OLDU!

BORSA İSTANBUL'UN EN DEĞERLİSİ BELLİ OLDU!

Yılbaşından bu yana değeri yüzde 245 arttı.

15 Kasım 2017 - 08:42

Aselsan, bankaları geçerek Borsa İstanbul'un en değerli şirketi oldu. Piyasa değerine göre en büyük halka açık şirket ünvanını ele geçiren Aselsan'ın piyasa değeri ise 44 milyar lirayı aştı.

Savunma teknolojilerindeki yükselişini borsaya taşıyan Aselsan, Borsa’nın en değerlisi oldu. Bankaları sollayan şirket, piyasa değerine göre en büyük halka açık şirket unvanını ele geçirdi

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Savunma sanayiine yönelik teknoloji, elektronik cihaz ve sistemler geliştiren Aselsan, Borsa İstanbul’da piyasa değerinde uzun yıllardır liderlik koltuğunda oturan bankaları yerinden etti.

Aselsan, dün borsada ilk seansta Garanti Bankası’nı geçerek piyasa değerine göre en büyük halka açık şirket unvanına sahip oldu. Dün ilk seansta hisse fiyatı 45.6 TL’ye çıkan Aselsan’ın piyasa değeri de 44 milyar lirayı aştı. Böylece Aselsan, 43.6 milyar liralık piyasa değerine sahip olan Garanti Bankası’nı da geçti.

Bankaları geride bıraktı

Piyasa değeri açısından Aselsan’ın ardından ikinci sıraya gerileyen Garanti Bankası’nı 43 milyar lira ile Koç Holding ve 39.4 milyar lira ile Akbank izliyor. Yılbaşından bu yana Aselsan hisseleri yüzde 245 artarken, şirketin piyasa değeri dolar cinsinden de 11.2 milyar doları aştı. 2017 yılı başından bu yana yüzde 33 yükselen Garanti Bankası’nın piyasa değeri ise 11.1 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Hisse fiyatı ile kârlılığının kıyaslandığı fiyat kazanç oranına bakıldığında aslında şirketin 44 milyar liralık değeri, 31 yıllık kârlılığının karşılığı. Bu oranın yüksekliğinin sebebi ise geleceğe yönelik olarak Aselsan’ın potansiyeline ilişkin iş ve proje beklentileri.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x