SÜREKLİ BEL AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

SÜREKLİ BEL AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Sürekli tekrarlayan bel ağrınız mı var? Sürekli yinelenen bel ağrısı tıbbı bir ihtiyaç duymasının yanı sıra aynı zamanda ciddi hastalıklara da işaret ediyor olabilir.

07 Haziran 2017 - 23:50

Yapılan araştırmalara göre son zamanlarda doktora gitmenin en önemli sebepleri arasında bel ağrısı yer alıyor. Bel ağrısı genellikle yaşamın her alanında ortaya çıkan ve günlük işlerin akmasına neden olan, basit gibi görünmesine rağmen oldukça ciddi bir sağlık problemidir.

Sürekli tekrarlayan bel ağrısından muzdaripseniz bir doktora görünüp altında yatan nedenlerin muhakkak araştırılmasını talep etmelisiniz. 

İşte bel ağrısının altında yatan sağlık sorunlarında sadece bir kaçı…

Osteoartrit hastalığı 
Bu hastalık sürtünmeden korunan kıkırdağın kademeli olarak bozulması sonucunda meydana gelen bir sağlık problemidir.  Bu hastalık vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir ancak sıklıkla belde, elde ve dizde meydana gelmektedir.

Bu hastalıkta artan semptomlara göre derece belirlenir. Çeşitli ilaçlarla kontrol edilmesine rağmen kesin bir tedavisi henüz yoktur.

Kalçada meydana gelen çatlaklar 
Kalça çatlağı oluştuğu anda belirti veren bir durum değildir. Yanlış bir hareketinizde veya geçirdiğiniz ufak bir kaza sonucunda kalçanızda çatlak meydana gelmiş olabilir.

Sürekli bel ağrısı çekiyorsanız ve bunun kaza sonucundan itibaren meydana geldiğini düşünüyorsanız muhakkak doktora başvurmalısınız. Kalça çatlağı genç, yaşlı her yaşta görülebilen bir durumdur.

Siyatik 
Siyatik vücutta bulunan en büyük sinirdir. Bu sinir zarar gördüğünde  sırtın alt kısmından hatta belden kasıklara kadar olan bölgede ağrılar hissedilir.  

Aynı zamanda siyatik bel ağrısı ile birlikte ayaklarda ve bacaklarda karıncalanmaya neden olabilir.

Duruş pozisyonu 
Kötü duruş ve oturma pozisyonu özellikle masa başı çalışan bireylerde bel ağrısı meydana gelmesine neden olabilir. bu nedenle eğer gün boyu oturarak çalışıyorsanız kalça kısmınızı sandalyeye tamamen yaslamalı ve o şekilde oturmalısınız.

Bu pozisyonda oturmak hem dik durmanızı sağlar hem de bel ağrısının kısa sürede azalmasını sağlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x