SABAH BAKICIYA BIRAKTI, ÖĞLEN KOMA HALİNDE ALDI!

SABAH BAKICIYA BIRAKTI, ÖĞLEN KOMA HALİNDE ALDI!

SABAH BAKICIYA BIRAKTI, ÖĞLEN KOMA HALİNDE ALDI!

31 Temmuz 2017 - 19:10

Beyin kanaması geçiren bebek için bakıcıya suç duyurusu
Antalya'nın Finike ilçesinde oturan Hatice Duman, sabah bakıcsına teslim ettikleri 8 aylık erkek bebekleri Nefes'i, öğleden sonra beyin kanaması geçirmiş halde geri aldı. Minik Nefes, geçirdiği iki ameliyatın ardından hayata tutunurken, aile bakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Finike'de oturan 31 yaşındaki Hatice Duman, ilk bebekleri 8 aylık Nefes'e bakması için, çalışan anneye bakıcı parası uygulamasından yararlanarak 4 çocuk annesi D.A. ile anlaştı. 24 Nisan sabahı bebeğini bakıcısının evine bırakan Hatice Duman, öğleden sonra kendisini telefonla arayan bakıcının söyledikleri karşında şoke oldu.

"Yaşıyor gibiydi, sanırım ölmüş"

"Bebek ölüyor yetişin" sözleri üzerine taksiyle bakıcının evine giden Hatice Duman, yaşadıklarını şöyle aktardı: Telefonda duyduklarım karşısında çok kötü olmuştum. Beni bakıcının evine götüren taksi şoförüyle birlikte çocuğumu almak için yukarı çıkarken, bakıcı kucağında çocuğumla indi. Bebeğimin ellerini, ayaklarını elledim nabız yoktu, ölmüş gibiydi. 'Bebeğime ne oldu?' diye sorduğumda bakıcı 'Yaşıyor gibiydi, sanırım ölmüş' dedi. Bizimle birlikte hastaneye geldi ve oradaki doktorlara bebeğimin soğuk havale geçirdiğini söyledi. Finike Devlet Hastanesi'nden bebeğimi ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler."

"Yüzde 20 yaşama şansıyla ameliyata alındı"

Burada Nefes'in hemen yoğun bakıma alındığını belirten Hatice Duman, çekilen beyin tomografisinde travmaya bağlı beyin kanaması geçirdiğinin belirlendiğini söyledi. Bebeğinin yüzde 20 yaşama şansıyla ameliyata alındığını belirten Duman, ameliyatın ardından uzun süre yoğun bakımda kalan Nefes'in ilk ameliyatla alınan kafatası kemiğinin ikinci ameliyatla yerine konulduğunu ifade etti.

"Peşini bırakmayacağız"

Eşi 35 yaşındaki Cem Duman ile yaşadıkları olay karşısında yıkıldıklarını, bebeğine ne olduğunu bilmediğini söyleyen anne, o zor süreçte sadece bebeğini düşündüğünü, bebeği ameliyattan çıktıktan sonra da bakıcı hakkında jandarmaya suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Olayın savcılığa intikal ettiğini söyleyen Hatice Duman peşini bırakmayacaklarını, mahkeme gününü beklediklerini sözlerine ekledi.

"Bebek kafasına darbe almış"

Minik Nefes'in ameliyat edildiği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ise şu bilgi verildi: Bebek bize getirildiğinde beyninde travmaya bağlı kanama vardı. Bu tür vakalarda travma, bir yere çarpma, bir yerden düşme gibi kafanın herhangi bir sebeple darbe alması sonucu meydana gelir. Beyin kanamasına bağlı olarak bebeğin sol tarafında hareket kaybı vardı ancak ameliyattaki başarıyla beraber şu anda sol tarafındaki hareket kaybı da büyük oranda düzeldi. Zaman içerisinde daha iyi olacağını umuyoruz. Bebeğin ikinci ameliyatı ise kafatası kemiğiyle ilgiliydi. Genel durumu şu anda iyi. Beyin cerrahi servisinde gözetim altında. En kısa zamanda taburcu etmeyi planlıyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x