O DAVADA ŞOK İFADELER...

O DAVADA ŞOK İFADELER...

O DAVADA ŞOK İFADELER...

10 Mart 2017 - 14:06

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan sanıklar, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirildi. Binanın bahçesinde araçlardan indirilen sanıklar, jandarmalar eşliğinde salona alındı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu duruşmada bugüne kadar eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski Tuğgeneral Ünsal Coşkun, eski Tuğamiral Tezcan Kızılelma, eski Binbaşı Şükrü Seymen, eski Binbaşı Taner Berber ve Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının "üs imamı" olarak anılan eski Astsubay Zekeriya Kuzu, eski Özel Kuvvetler Tim Komutanı Yüzbaşı İsmail Yiğit, helikopter pilotları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın da arasında bulunduğu tutuklu sanıkların tamamı dinlendi.

Yargılamada bugün mahkeme heyeti, dün avukatları gelmediği için ek savunmalarını yapamayan sanıkları dinleyecek. Sanıkların avukatları tarafından savunmalarının yapılmasının ardından yetişmesi durumunda bugün, aksi takdirde yarın ara kararın açıklanması bekleniyor.
ÜNSAL COŞKUN: İDDİANAMEDE AZMETİRİCİ SUÇLAMASI BENİM İÇİN SİYAH BEYAZ

Habertürk Haber Merkezi'nden Kadir Tamer'in haberine göre, "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olduğu iddia edilen ve 15 Temmuz'da Ankara Kara Havacılık Okul Komutanı olarak görev yapan Ünsal Çoşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya müdahil olmasını kabul ettiğini belirterek, "Harekat kontrolü verdiğimiz hava araçlarının görevine karışmıyoruz. Sadece personel ve yakıt ile lojistik anlamda bakımlarına karışıyoruz. Genel Kurmay'a tahsis edilen 4 helikopter söz konusu. Göreve müdahil değilim. İddianamede azmetirici suçlaması benim için siyah beyaz bir konum. Yapılan görevi bilmiş olsam Cumhurbaşkanımızın gece saat 03.00 sıralarında televizyonda açıklama yapacağını öğrendiğim anda bunu bildirir ‘orada ne işiniz var' derdim. Bu açıdan iddianamede yer almam mümkün değil. Şu anda Ankara'da hakkımda açılan ayrı bir dava var. O nedenle Ankara'ya tahliyemi talep ediyorum" dedi.

KUZU: KADERİN CİLVESİYMİŞ, BUNU YAŞAYACAKMIŞIM

Daha sonra talebi sorulan MAK Timinden Astsubay Zekeriya Kuzu, kendisini FETÖ'cü olarak suçlayan kişilerin mahkemede dinlenmesini talep ederek, "Hakkımda daha önceden başlatılan soruşturma kapsamında çıkan kararların incelenmesini talep ediyorum. Kaderin cilvesi, bunu yaşayacakmışım. Astsubay rütbesinde hiçbir şeyde yetkisi olmayan, milliyetçi düşünceleri nedeniyle ceza almış biri olarak bugün tam tersi olarak suçlanıyorum. Zekeriya Kuzu adında hain terör örgütü yaftası yakama asılmış. Eski asker olarak, 12 Eylül'ü yaşamış biri olarak 52 yaşında bir insanım. Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurtarılmasına gitmediğim için suçlandım. Sayın hakimim ifadelerim sırasında sebebi ne olursa olsun yanlış zamanda yanlış yerde olan biri eşi ve çocukları ile tehdit edilirse ‘Roma'yı da ben yaktım der'. İfadelerimde polisin ağzından çıkan ifadeleri kullandım. Herkesin birbirinden kaçtığı, avukatların bile beni savunmak istemediği bir dönemde benim FETÖ üyesi olmadığımı söyleyecek kişilerin tanıklık yapmasını istemiyorum. FETÖ'den zarar gören insanlar kandırıldığını söylüyor. Operasyonla ilgili ben de kandırıldım. Huzurunuzda her zaman tahliye talebim var takdirini size bırakıyorum" dedi.

ŞEHİT POLİSİN ÖLÜM RAPORU

Mahkeme'de bazı sanık avukatlarının 15 Temmuz gecesi askerlerle giren çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in ölüm raporunda hastaneye getirildiği saatin yanlışlığın gündeme getirilmesi üzerine duruşma savcısı, "Kuşkuyu gidermek için şehit polis memurunun hastaneye getirilişi ilgili kamera görüntüleri dosyaya eklendi. Sürekli bunun gündeme getirilmesini iyi niyetli bulmuyorum. Şüpheli ölüm olaylarında önce muayene, sonra otopsi, en sonunda rapor hazırlanır. Vücuttaki morluklar dahi belirtilir. Raporda da şehit polis memurunun ölüm sebebinin ateşli silahla olduğu kesin başlıklarla belirtilmiştir" dedi.

Duruşmada sanık avukatları, sanıkların mal varlığı ile banka hesaplarının üzerlerinde bulunan tedbir kararlarının kaldırılmasını talep ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x