JANDARMA SUBAY ALIMLARI

JANDARMA SUBAY ALIMLARI

03 Ekim 2016 - 14:57

Son başvuru tarihi 14 Ekim. Başvurular ise Jandarma Genel Komutanlığı'nın internet adresi üzerinden yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı, subay ihtiyacını karşılamak için 500'den fazla alanda 600 personel alacak. Sözleşmeli olacak subaylar jandarma,kara havacılık, istihkam ve muhabere sınıflarında görevlendirilecek. Böylece TSK, son bir ayda 12 bine yakın sözleşmeli personel alımı yapmış olacak.

AÇIĞI KAPATMAK İÇİN PERSONEL ALINACAK

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik sürdürülen operasyonların arsından TSK, açığı kapatmak için personel alımına başladı. Önce, Jandarma Genel Komutanlığı komando, emniyet ve lojistik alanlarında görevlendirilmek üzere 10 bin personel alacağını açıkladı. Hürriyet'in haberine göre sözleşmeli astsubay ihtiyacını karşılamak için uçak ve helikopter teknisyeni, istihkam, muhabere, ikmal, bakım, personel ve maliye sınıflarında erkek, jandarma sınıfında ise kadın personel alımı için ilana çıktı.

HER ALANDA SUBAY ARANIYOR

Geçtiğimiz hafta ise Jandarma Genel Komutanlığı, bu sefer sözleşmeli subay ihtiyacını karşılamak için personel alacağını açıkladı. Jandarma, kara havacılık, istihkam ve muhabere sınıflarında; ağaç işleri endüstrisinden uzay bilimlerine, bilgi teknolojilerinden elektrik mühendisliğine, fizik mühendisliğinden haberleşmeye, mimardan motor öğretmenliğine kadar birçok alanda 600 personel alımı yapılacak.

Başvurular ise 23 Eylül'de başladı, 14 Ekim'de son bulacak. Sözleşmeli subay olmak isteyen adayların başvuracakları alanlarda lisans programlarından mezun olması gerekiyor. Başvurular ise Jandarma Genel Komutanlığı'nın internet adresi üzerinden yapılacak.

 

JANDARMA SUBAY ile ilgili görsel sonucu

 

 

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- En az 4 yıllık lisans ve YÖK tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. 
- 27 yaşını ve lisansüstü öğrenimini bitirenlerin de 32 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. 
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak. 
- Sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. 
- Siyasi parti ile bağlantısı olmamak.
- Adayın ve evli ise eşinin bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olması.
- Erkek adaylarda 1,67 metreden, daha kısa boylu olmamak. 
- Vücut kitle indeksi 17-27,49 aralığında olmak.

SÖZLEŞMELİ SUBAY ALINACAK MESLEKLER

Jandarma Genel Komutanlığı, ağaç endüstrisinden uzay bilimine kadar 500'den fazla branşta 600 personel alacak. Belli başlı alanlar ise şunlar: Ağaç endüstri, astronomi ve uzay bilimleri, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojileri, bilişim sistemleri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, enformasyon sistemleri mühendisliği, fizik mühendisliği, haberleşme mühendisliği, haritamühendisliği, havacılık-ulaştırma, iç mimar, inşaat mühendisliği, jeodezi, haritacılık, jeoloji, kentsel tasarım ve peyzaj mimarisi, maden mühendisliği, makine mühendisliği, malzeme mühendisliği, matematik- bilgisayar bilimleri, mekatronik mühendisliği, otomotiv mühendisliği, radyo-televizyon-sinema, şehir ve bölge planlama, telekomünikasyon mühendisliği, termik ve nükleer güç mühendisliği, uçak mühendisliği, ulaşım mühendisliği, acil yardım ve afet yönetimi, aile ve tüketici bilimleri, Amerikan dili ve edebiyatı, anaokulu öğretmenliği, bankacılık, basın ve yayın, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, biyokimya, çevre mühendisi, deniz bilimleri ve teknolojisi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x