ESKİ KIYAFETLERİNİZİ DEĞERLENDİRMEK İSTER MİSİNİZ ?

ESKİ KIYAFETLERİNİZİ DEĞERLENDİRMEK İSTER MİSİNİZ ?

01 Kasım 2016 - 16:19 - Güncelleme: 01 Kasım 2016 - 16:24

Uzun süredir kullanmadığınız eşyaları atmak yerine tekrar değerlendirmeye ne dersiniz? Üstelik yapımı oldukça kolay ve eğlenceli!

Herkesin evi fazladan eski mobilya, kıyafet, ev gereçleri ve benzeri birçok malzemeyle dolup taşıyor. Günümüz tüketim toplumunda ailelerin bütçesine katkıda bulunmak, israfı önlemek, ihtiyaç fazlası tüm bu gereçlerden kurtulmak amacıyla tüm bu malzemeleri kullanmak mümkün.

Eski kıyafetlerinizi değerlendirmeye ne dersiniz

Bu değerlendirmeye eski kıyafetlerden başlamak hem kolay hem de ev şartlarında bulunabilecek malzemelerle kısa sürede yapmak için idealdir. Örneğin; eski kot pantolonları kullanarak muhteşem düzenleyiciler, yeni ev terlikleri yapmak sandığınızdan kolay!

DÜZENLEYİCİ YAPMAK İÇİN MALZEMELER:

- Makas

- Eski kot pantolon cebi

- İğne

- İplik

- Uygun büyüklükte karton parçası

- Eski gömlek ya da tshirt

Eski kıyafetlerinizi değerlendirmeye ne dersiniz

Düzenleyici yapmak için kullanacağınız kartonu, kullanacağınız kot pantolon cebi sayısına uygun olacak şekilde belirlemelisiniz. Kartonun bir tarafını rahatlıkla kaplayabilecek boyutlarda eski gömleğinizden bir parça keserek işe koyulun. Daha sonra eski kot pantolonlarınızdan dikkatlice çıkardığınız arka cepleri bir serçe parmağı kadar üst üste gelecek şekilde yan yana birbirlerine iğneleyin. Birbirleri üstüne iğnelenmiş olan cepleri kesmiş olduğunuz kumaşın üzerine dikkatlice dikin ve iğneleri çıkarın.

Dikme işlemini tamamladığınızda kumaş üzerinde dikey şekilde ağız kısımları yukarıya gelmiş olan yan yana dizilmiş cepler olacak. Bu kumaş ile karton parçasını kaplayarak işlemi tamamlamış ve yepyeni bir düzenleyiciye sahip olmuş olacaksınız. İsteğe göre bu kartonu çerçeveleterek ya da evde ona uygun kullanmadığınız başka bir çerçeve bularak duvara asabilir anahtar, takı hatta ufak tefek ne kadar malzemeniz varsa onların tamamını koyabilirsiniz.

EV TERLİĞİ YAPMAK İÇİN MALZEMELER:

- Eski kot pantolon

- İğne

- İplik

- Kurdele

- Eski kazak

Eski kıyafetlerinizi değerlendirmeye ne dersiniz

İstediğiniz numarada ev terliği yapmak için evde bulunan terliklerinizin tabanlarını kalıp olarak kullanabilirsiniz. İsteğiniz numaraya göre terliğin tabanını andıracak şekilde kot pantolonunzdan iki adet aynı boyutlarda parçalar kesin. Eski kullanmadığınız kazağınız terliğin tabanını oluştururken içine hacim vermek amacıyla kot pantolonunuzdan kestiğiniz parçalarla aynı boyutta parça kesin. Kot pantolondan kestiğiniz parçaların iç kısımları birbirine bakacak şekilde içine kazağınızdan hazırlamış olduğunuz parçayı üst üste koyarak dikkatlice dikin. Bu üç parçanın dikimini tamamladığınızda, kot pantolonunuza ait cebin oval kısmı terliğin baş kısmına gelecek şekilde dikiş işlemine devam edin.

El dikişi ile kolayca tamamladığınız terliğinizi daha sevimli hale getirmek için kurdelelerden yardım alarak çevresini dikebilir ve terliğinizin bir eşini tamamlayabilirsiniz. Aynı işlemi diğer eş için uyguladığınızda evde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir çift terliğiniz hazır olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x