ŞOK ŞOK ŞOK..’KÜÜK KANDİL’ DAĞITILDI..

ŞOK ŞOK ŞOK..'KÜÜK KANDİL' DAĞITILDI..

03 Temmuz 2016 - 12:20

Diyarbakır'daki operasyonlarda, Lice, Kulp ve Bingöl'deki 'küçük Kandil' olarak bilinen Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da bulunduğu terörist gruplara ağır darbe vuruldu.

Diyarbakır'da devam eden operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK'nın bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'deki 'küçük kandil' olarak bilinen Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da bulunduğu terörist gruplara ağır darbe vuruldu.

DEV OPERASYONDA SONA DOĞRU

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nda sona gelindi.

 


'KÜÇÜK KANDİL' DAĞITILDI

Güvenlik güçleri, bugün tamamlanması beklenen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarının bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan ve 'küçük Kandil' olarak bilinen Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu.

 


Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 25-30 kişilik timlerden oluşan 3 gezici terörist grup, güvenlik güçlerinin etkili nokta operasyonları ve anlık düzenlenen hava harekatlarıyla dağıtıldı.

 

'İN'LERİNE GİRİLDİ

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde ve Askeri Birlikler, Jandarma, Emniyet ve Geçici Köy Korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla başlatılan Bayrak-14 Şehit JandarmaTeğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütü PKK'nın 11 sığınağı ele geçirildi. Operasyonda bir terörist ölü olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi.

 


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Seyrek, Sivrice ve Bayırlı köyü kırsalında icra edilen arazi arama ve taraması esnasında ortaya çıkarılan 11 sığınakta ele geçirilen malzemeler şöyle:

 

 


"37 adet el yapımı patlyayıcı (EYP) yapmak için tüp,
1 adet sığınak girişine tuzaklanmış EYP,
27 adet EYP için hazırlanmış düzenek,
116 adet EYP düzeneği hazırlamak için büyük ve küçük pil,
2 adet telsiz,
6 adet batarya,
1 adet dürbün,
40 adet EYP düzeneği için hazırlanmış pil bloğu,
17 takım BTÖ kıyafeti,
10 adet kaleşnikof şarjörü,
240 adet kaleşnikof fişeği,
1 adet silah üstü gece görüş dürbünü,
4 adet EYP düzenekleri için akü,
10 adet hava görüntülerini engellemek maksatlı kullandıkları şemsiye,
1 adet güneş paneli,
Çeşitli ebat ve boylarda çadır, sığınak yapımında kullanılmak üzere muhtelif malzemeler, EYP düzenekleri için kullanılan kablo,
EYP döşemekte kullanılan alet ve malzemeler,
Çok sayıda muhtelif örgütsel doküman,
Çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi,
Çok sayıda muhtelif giyim malzemesi,
Çok sayıda muhtelif gıda maddesi,
Çok sayıda muhtelif tıbbi malzeme."

 

 


1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 2'Sİ YAKALANDI

Açıklamaya göre, Seyrek köyü kırsalında devam eden arazi arama ve taraması esnasında ise bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan sıcak temas sonrasında bir terörist ölü olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Ölü ele geçirilen teröristin üzerinden bir adet kaleşnikof tüfek, 5 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası ele geçirildi.

PKK'NIN BOMBALI SALDIRILARDA KULLANACAĞI LÜKS ARAÇLARI YAKALANDI

Lice'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 19 bin 255 kilogram patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi. Teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22 araç yakalandı. Operasyonda imha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

 


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK ve örgütün en büyük finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonda, yaklaşık 20 ton patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi, teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22 araç yakalandı.

 

BEYAZ CİP SİYAH RENKLE KAPLATILMIŞ

Bölücü terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks çeşitli markalarda 22 araç bulunarak güvenli noktaya çekildi. Söz konusu araçlardan beyaz renkli bir cipin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi.

 


Ayrıca, güvenlik güçlerinin dikkati olası birçok bombalı saldırının da önüne geçti. Operasyonda 10 günde 19 bin 255 kilogram patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi.

 

 


62 MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ

Operasyonda bugüne kadar 62 milyon 584 bin 15 kök Hint keneviri, 5 bin 89 kilogram toz esrar ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi. İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x