FETÖ’NÜN KRİTİK İSMİ TUTUKLANDI

FETÖ'NÜN KRİTİK İSMİ TUTUKLANDI

11 Eylül 2016 - 13:22

Kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer, tutuklandı.

 

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer, tutuklandı.

TUTUKLANDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer (46), Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Yılmaz'er, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

 

 

"SİZ BENİ SORGULAYAMAZSINIZ, YAKINDA HEPİNİZ TUTUKLANACAKSINIZ"

Bu arada, Yılmazer'in kendisini sorgulayan polislere, "Siz beni sorgulayamazsınız. Yakında hepiniz tutuklanacaksınız ve bunların hesabını vereceksiniz." ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANMIŞTI

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (KOM) ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce işten çıkartılan eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer'in, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir yakınının evinin bodrumunda saklandığı eve operasyon düzenlemiş, kaçmaya çalışan Yılmazer'i evin yakınındaki tren yolu üzerinde yakalamıştı.

Zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirilmişti.

Yılmazer'in, geçmişte bir dönem FETÖ'nün " İzmir il imamlığı" görevinde de bulunduğu öne sürülmüştü.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x