O İNSANI İYİLEŞTİRMEYİ BAŞARDILAR

O İNSANI İYİLEŞTİRMEYİ BAŞARDILAR

03 Ekim 2016 - 10:28 - Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 11:46

İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Oxford, Cambridge, Imperial Collage ve Londra Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleşlirdiği araştırmada 44 yaşındaki AIDS hastası bir adamın taşıdığı HIV vürüsü, vücudunun tüm hücrelerinden temizlendi.

Vatan'ın haberine göre; Araştırmacılar, tedavi sonrasında söz konusu adama kan testi yaptıklarını, test sonuçlarında da HlV virüsüne rastlanmadığını belirttiler. "Latent' (uyuyan) HTV virüsünü bîle hücrelerden çıkardıklarını söyleyen araştırma ekibinin başındaki Profesör Mark Samuels, tıp dünyasında çığır açacak bir gelişmenin eşiğinde olduklarını kaydederek, "Bu AIDS tedavisinde bugüne kadar yapılmış en ciddi çalışma. Ilk test sonuçlarına göre hastanın vücudunda HIV'e rastlamadık. Ama kesin bir şey söylemek için henüz erken. Emin olabilmemiz için biraz daha zaman geçmesi lazım" ifadelerini kullandı.

 

ÖNCE AŞI TEDAVİSİ

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) de destek verdiği araştırmaya göre; hastaya İlk önce özel geliştirilmiş bir aşı veriliyor. Söz konusu aşı bağişıklık sistemini güçlendiriyor ve hastanın HlV'e karşı direnç kazanmasını sağlıyor. Daha sonra ise 'Vorinostal/adlı bir ilaç verilip HIV pozitif kişilerin hücrelerinde bulunan 'uyuyan' HIV virüsünün hücrelerden dışarı çıkması amaçlanıyor.

Sonuçların kesinleşmesi için 5 yıla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen araştırma ekibinden Profesör Sarah V idler, "Uyuyan HIV hücrelerini bile yok etmeyi başardık. Kesin sonuçlar için çalışmalarımız devam ediyor"dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x