CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞUYOR!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞUYOR!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞUYOR!

22 Mayıs 2017 - 10:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi"nde konuşuyor

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Karadeniz Ekonomik İşbirliği'nin kuruluşunu siz değerli dostlarımızla kutluyoruz. Karadeniz şehri olan Rize kökenli bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmiş, hayatının önemli bir bölümü İstanbul'da geçmiş bir dostunuz ve hemşehriniz olarak sizlerle birlikteyim. Bu bakımdan KEİ benim için ayrı bir yere, ayrı bir öneme sahiptir. Bu çatı altındaki ortaklığımızın güçlenip, pekişmesi devletler olarak bizlerin gayretine tabidir. Toplantılarına aktif şekilde iştirak etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Üye devletler olarak her birimiz farklı dil ve kültürlere, siyasi anlayışlara, ekonomik seviyelere sahip olabiliriz. Ancak hepimizin derdi, tasası Karadeniz coğrafyasında ortak bir paydada birleşiyor. Karadenize açılan limanlar aynı çarşıya açılan liman gibidir.

ALDIĞINDAN FAZLASINI VEREN KARADENİZ'E ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Bölgemizdeki mevsim şartları iyi geçmişse hem Rize'deki hem de Soçi'deki çiftçi sevinir. Sel felaketinden depreme, çevre kirliliğinden orman yangınına kadar bu hissayat geçerlidir. Bize hep aldığından çok daha fazlasını veren Karadeniz için hep birlikte çok daha fazlasını yapmaya mecburuz. Biz Anadoluda komşu komşunun külüne muhtaçtır deriz. Bölge ülkeleri arasında elbette birtakım siyasi askeri sorunlar olabilir. Örgütü bu sorunların çözümünde etkin bir araç haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu iş birliği aynı zamanda bir kader dayanışmasıdır. Örgütün bir nevi mutfağı olan çalışma gruplarının güçlendirilmesi bu bakımdan çok önemlidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x