TATİLDE FORMUNUZU KORUMANIZ İÇİN 10 ÖNERİ

TATİLDE FORMUNUZU KORUMANIZ İÇİN 10 ÖNERİ

TATİLDE FORMUNUZU KORUMANIZ İÇİN 10 ÖNERİ

07 Temmuz 2017 - 20:30

Tüm yıl tatil dönemi için hazırladığınız vücudunuzu tatil döneminde de basit ve etkili yöntemlerle formda tutabilirsiniz.

Tatilde de sağlıklı ve zinde hissetmek için antrenman ve beslenme programınızdan ödün vermeyin. Tatil boyunca bazı basit ve etkili önerilerle formunuzu koruyabilir ve sağlıklı yaşam stilinizi sürdürebilirsiniz. İşte tatilde formunuzu korumak için 10 öneri...

Sabah kahvaltılarında dengeli beslenin

Tatil sırasında sabah kahvaltıları bol kalorili ve yağlı yiyecekler yerine protein ve vitamin yönünden zengin besinlerle sağlıklı hale getirilmeli. Maydanoz, roka, omlet ve menemenle birlikte taze domates ve yeşil biber gibi mevsim sebzeleri ideal ve besleyici bir kahvaltı öğünü oluşturur.

Türk kahvesini şekersiz için

Tatil keyfi yaparken kahve vazgeçilmezler arasında. Metabolizmayı canlandıran kahveyi şeker ilave etmeden günde bir veya iki fincan içebilirsiniz.

Maden suyu tüketin

Maden suyu tüketimi yazın terleme yoluyla kaybedilen mineralleri yerine koymada etkili. Her gün bir bardak soğuk maden suyunu taze nane yaprakları ve limon ekleyerek içebilirsiniz.

Tatil boyunca spordan vazgeçmeyin

Tatil demek spordan uzaklaşmak demek değil. Sabah veya akşam saatlerinde tempolu yürüyüşler yapabilir, deniz ve havuzda yüzerek formunuzu koruyabilirsiniz. Bunun yanında kano ve sörf gibi su sporları da hızlı kalori yakmak için son derece etkili.

Tatilde öğün atlamak yerine hafif öğünler tüketin

Öğün atlamak metabolizma hızını olumsuz etkiler ve daha az kalori harcamaya neden olur. Tatil boyunca öğle veya akşam öğünlerini hafif ve sindirimi kolay olan gıdalarla zenginleştirebilirsiniz.

Meyve suları içmeyin

Sıcak havalarda susadığınız zaman su ihtiyacınızı meyve suyu içerek dindirmek ekstra şeker ve kalori almanıza neden olur. Bu nedenle su ihtiyacınızı su içerek veya yeşil çay gibi faydalı içecekler tüketerek dindirebilirsiniz.

Ara öğünlerde kuru meyve tüketin

Tatil boyunca ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar tüketebilirsiniz. Kuru meyve çeşitleri besleyici özellikleri ve tok tutmaları ile ideal atıştırmalıklar arasında. Ara öğünlerde bir avuç kuru kayısı veya üzüm yiyebilirsiniz.

Açık büfe tuzağına düşmeyin

Tatilin en büyük tuzaklarından olan otellerdeki açık büfelerde sağlıklı gıdalara yönelmenizde fayda var. Salata çeşitleri, zeytinyağlı yemekler ve et ürünlerinden oluşan bir dengeli bir menü ile tabağınızı doldurmaya çalışın.

Akşam geç saatte bir şey yemeyin

Tatillerde geç saatte yemek yemek en büyük sorunlardan biri. Öğün saatlerinizde esneklik yapmamaya çalışın ve gece atıştırmalıklarından uzak durun. Gece saatlerinde acıkırsanız yoğurt ve süt gibi besinler tüketmeye çalışın.

Ufak kaçamakları sınırlı hale getirin

Tatilde küçük kaçamaklar yapmak isterseniz bunu sınırlandırmanızda fayda var. Hamur işi bir tatlı yemek isterseniz üzerine ekstra kaymak veya şerbet koymayın ve porsiyonun yarısını tüketin. Pasta ve kek gibi çeşitlerde de tükettiğiniz dilimleri küçük tutmaya çalışın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x