DAR GELİRLİLERE KONUT MÜJDESİ!

DAR GELİRLİLERE KONUT MÜJDESİ!

02 Kasım 2016 - 13:26 - Güncelleme: 02 Kasım 2016 - 13:27

Hükümet programında dar gelirlilere konut imkanları da yer aldı. Sosyal konutlarda hem kira hem de uygun taksitle konut sağlanacak..

Türkiye genelinde artan konut ihtiyacını karşılamak için önümüzdeki yıl yeni tedbirler gündeme gelecek. Hükümetin 2017 yılı programında, konut ihtiyacının gelecek yıl 817 bin olacağı öngörüsüne yer verildi. Özellikle dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını gidermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ gibi ilgili kuruluşların işbirliğinde, yoksul durumdaki vatandaşlara sağlanan 'sosyal konut' desteğine yeni bir yaklaşım getirilecek.

Bu çalışma kapsamında özellikle konut ihtiyacının ciddi bir şekilde ön plana çıktığı büyükşehirlerde, yoksul vatandaşlar için halihazırda uygun, uzun vadeli taksitlerle satılan sosyal konutların 'kiralık' olanları da üretilecek. Kiralık konut desteğinde, nüfus artışının hızlı ve konut fiyatlarının yüksek olduğu şehirlere öncelik verilecek.

'Sosyal kiralık konut' olarak adlandırılan bu destekten, satılık sosyal konutlarda olduğu gibi, dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek. 'Sosyal Konut Projesi' kapsamında dar gelirli vatandaşlar için şimdiye kadar 29 bin 271 konut inşa edilirken, ayrılan kaynak da 70 milyon liraya ulaştı..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x