SON DAKİKA! TRUMP’TAN KRİTİK ÇIKIŞ...

SON DAKİKA! TRUMP'TAN KRİTİK ÇIKIŞ...

SON DAKİKA! TRUMP'TAN KRİTİK ÇIKIŞ...

18 Nisan 2017 - 13:43 - Güncelleme: 18 Nisan 2017 - 13:45

Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonu

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ı referandumda elde ettiği zaferden dolayı kutladı. 

Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 16 Nisan referandumu kampanyasını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu belirtti. Trump, "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var.Suriye'de rejimin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız" " dedi.

ABD Başkanı Donald ettiğini ve başarılı bulduğunu belirtti. Trump, "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam ABD Başkanı Donald Trump'la telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre; görüşmede Trump, Erdoğan'a 16 Nisan referandumuyla ilgili tebrik etmek için aradığını söyledi. Erdoğan'a iyi bir kampanya yürüttüğünü, birçok ile gittiğini hatırlattı. Kampanya sürecini bizzat yakından takip ettiğini söyledi. Trump, Erdoğan'a "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" dedi.

ESAD'A SESSİZ KALAMAYIZ

Suriye'de gerçekleştirilen hava saldırılarına Türkiye'nin desteği için teşekkür etti. "Rejimin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız" diye konuştu.

Trump, Erdoğan'ın Suriye'de konvansiyonel silahlarla çok daha fazla insanın öldürüldüğünü hatırlatması üzerine Trump buna katılarak kendisi de özellikle varil bombaları konusunu dile getirdi. Trump, Suriye, Irak ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde olacağını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x