AKP İZMİR HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI ’İZMİRİM KART’...

AKP İZMİR HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI 'İZMİRİM KART' ÜCRETLERİ...

AKP İZMİR HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI 'İZMİRİM KART' ÜCRETLERİ...

05 Mayıs 2017 - 17:25

 AK Parti Buca İlçe Başkanlığı hukukçuları, İzmirlilerin büyük tepkisini çeken toplu ulaşım kart bedellerine karşı verdikleri hukuk mücadelesini kazandı. Buca Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı, vatandaşların daha önce satın aldığı kentkartın şehiriçi ulaşımında kullanılmaya devam etmesine, bu mümkün değilse izmirim kart ile ücretsiz olarak değiştirilmesine karar verdi. Emsal olacak kararda ayrıca mahkeme masraflarının da Eshot tarafından ödenmesine hüküm verildi.

"Hemşerilerimizin her kuruşunu savunacağız"

   İzmir'de şehir içi toplu taşımada kullanılan elektronik kartların başka bir firmaya ihale edilmesiyle başlayan krizde vatandaşların yüzünü güldürecek bir karar çıktı. Eski tip kartların 30 Kasım 2016 tarihinden itibaren kullanılamayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, "İzmirim Kart"a geçiş için vatandaşlardan her yeni kart için 6 TL ekstra ücret almıştı. Daha önce kullanılan kartları parayla satın alan İzmirliler bu karara büyük tepki gösterse de İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan para almaya devam etti. Uygulamanın İzmirlilerden haksız kazanç sağladığını ve hukuksuz olduğu savunan AK Parti Buca İlçe Başkanlığı hukukçusu  Ümit Toker, kart ücretlerine karşı mücadele başlattı. Öncelikle izmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Toker, belediyeden ret cevabı verilince soluğu Buca Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığında aldı. Toker, Eshot genel Müdürlüğü'ne karşı açtığı davada İzmirim kart bedeli olarak ödediği 6 TL'sini geri isterken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Avukat Cemile Karaoğlu temsil etti. 6 aylık incelemenin ardından hakem heyeti tüm İzmirlileri ilgilendiren bir karar imza attı. Tüketici şikayetinin kabul edildiğini belirten heyet, Kentkartların İzmirim kartla birlikte şehir için ulaşımında kullanılmasına, teknik olarak veya sözleşme gereği bu mümkün değilse Kentkartın İzmirim kart ile ücretsiz olarak değiştirilmesine oybirliğiyle karar verdi.  Kararın izmirlilerin hakkının geri verilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan da  çalışmayı yapan hukukçularına teşekkür etti. Arslan, "Yaptıkları çalışmayla izmirlilerin duygularına tercüman olan arkadaşlarımı kutluyorum. Bizim siyaset yapma niyetimiz, Bucalı ve İzmirli hemşerilerimizin menfaatlerini korumaktır. Biz kentimizin daha fazla kalkınması adına vatandaşlarımızın her kuruşunu korumakla mükellefiz. Tüm hemşerilerimizi  bu hukuksuz uygulamaya dur demeleri için tıpkı bizim gibi başvuru yapmaya davet ediyorum. Hukuki süreçte gerekli olan yardımları yapmak için hazırız." İfadelerini kullandı.


"Bizim hukuk mücadelemiz hukuka inanmayanlara karşıdır"

Tüketici heyetinin verdiği kararı memnuniyetle karşılayan, Toker ise " Bizim hukuk mücadelemiz hukuka inanmayanlara karşıdır. Hakem heyetince verilen karar hukuki olarak geçerlidir ve ancak mahkeme kararıyla iptal edilebilir. Verilen karar neticesinde  hem icra yolu açılmıştır hem de mahkeme masraflarının Eshot Genel Müdürlüğü tarafından ödenmesine hüküm verilmiştir.İzmirli hemşerilerimiz Buca Tüketici Hakem Heyeti'nin aldığı bu emsal karara dayanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerinden aldığı ücreti geri isteyebilirler.Bu emsal kararla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bir an önce yapmış olduğu haksız uygulamaya son vererek vatandaşların mağduriyetini gidermesini bekliyoruz. 6 TL küçük bir meblağ gibi gözükmesine rağmen İzmir genelinde milyonlarca lira haksız kazanç sağlanmasına sebep olmuştur. Biz İzmirlilere karşı yapılan bu ve buna benzer her türlü hukuksuzluğa karşı görevde olmaya devam edeceğiz. izmirlilerin hakkını savunmak bizim asli görevimizdir." Diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x