SEYAHATE ÇIKMADAN ÖNCE BUNLARA DİKKAT !

SEYAHATE ÇIKMADAN ÖNCE BUNLARA DİKKAT !

SEYAHATE ÇIKMADAN ÖNCE BUNLARA DİKKAT !

03 Ocak 2017 - 10:49

İster deniz tatiline gidin, isterseniz turistik bir geziye ya da iş seyahatine, eğer daha önce gitmediğiniz bir ülkeye gidiyorsanız, seyahatiniz sırasında kendinizi huzurlu ve güvende hissetmek en önemli konulardan biridir. Mastercard, seyahatlerinizi güvenli geçirmeniz için ne gibi tedbirler alabileceğinizin ipuçlarını paylaştı.

İster deniz tatiline gidin, isterseniz turistik bir geziye ya da iş seyahatine, eğer daha önce gitmediğiniz bir ülkeye gidiyorsanız, seyahatiniz sırasında kendinizi huzurlu ve güvende hissetmek en önemli konulardan biridir.  Mastercard, telaşsız, rahat ve güvenli bir tatilin ilk ipucu olarak pasaportunuzun ve kredi kartınızı veren bankanın iletişim numarasını güvenli ve cüzdanınızdan farklı bir yere, örneğin cep telefonunuza not etmenizi öneriyor. Hatta bu bilgileri, ihtiyaç durumunda telefon aracılığıyla hızlıca ulaşabileceğiniz bir aile ferdine ya da güvendiğiniz bir arkadaşınıza da emanet etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.  Cüzdanınızda fazlalık olabilecek ve güvenli olmayan kişilerin eline geçtiğinde sizin için tehlike oluşturabilecek resmi evrak veya resim gibi eşyaları evde bırakmanız, yanınıza sadece gerekli şeyleri almanız güvenliğiniz açısından önemlidir. Ayrıca, seyahat sırasında ihtiyacınız olabilecek ürünlerin listesini çıkarıp önceden satın almanız, hem ekstra para harcamanızı hem de zaman kaybını önleyecektir. 

Mastercard teknolojisiyle her zaman heryerde güvenle ödeyin

Seyahat sırasında, ödemeleriniz için nakite göre daha güvenli ve pratik bir alışveriş aracı olan çipli kartlarınızı şifre ile kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Kartlı ödemeler, döviz bozdurma gibi sorunlarla uğraşmadan, ödemelerinizi kolayca tek kartla yapabilmenizi sağlar. Herhangi bir çalıntı durumunda ise kolaylıkla bloke edebilmeniz mümkündür. Ama yine de seyahatiniz sırasında kartınızı yanınızdan ayırmayın, otel odasında ya da kaldığınız mekânda bırakmayın. 

Eve döndüğünüzde

Seyahatiniz sırasındaki alışveriş fişlerinizi güvenli bir yerde saklayıp, seyahat sonrası hesap özetiniz ile karşılaştırabilirsiniz.  Olağandışı bir harcama ile karşılaşmanız halinde bankanızla irtibata geçebilirsiniz. 

Seyahatinizde aklınızda bulunması gereken Mastercard desteği

Dünyanın her yerinde geçerli olan kayıp / çalıntı kart bildirimi hizmeti sayesinde bankanız Mastercard tarafından dakikalar içinde bilgilendirilir. Kartınızı kaybettiğinizde ya da kartınızın kopyalandığı şüphesine kapıldığınızda, bankanızı arayarak  “Acil Kart Yenileme” servisinden faydalanabilirsiniz. Yenilenen kartınız 2 iş günü içinde bulunduğunuz adrese teslim edilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x