HSYK’da ’ihraç’ ikilemi!

HSYK'da 'ihraç' ikilemi!

HSYK'da 'ihraç' ikilemi!

10 Şubat 2017 - 08:51

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yaklaşık 400 genç hâkim ve savcı için ne karar verileceğini tartışıyor. 18 kişiden oluşan HSYK Genel Kurulu, her gün toplanarak yargının sorunlarını masaya yatırıyor.

Toplantılarda son dönemde gündemden düşmeyen konu ise FETÖ ile bir dönem irtibatlı olan ancak “Pişmanız” diyen hâkim ve savcılar. FETÖ iddiaları kapsamında tutuklanan eski yargı mensuplarının itiraflarında “Aynı yurtlarda kaldık” dedikleri ve 2014’ten sonra hâkimsavcı olan bu kişilerle ilgili kurulun bir karara varması gerekiyor.

Ancak söz konusu hâkimlerin geleceklerine ilişkin kurulda 2 karşıt görüş bulunuyor. Bir grup söz konusu kişiler için “FETÖ ile bir şekilde irtibatları olmuş, açığa alınsınlar” derken, diğer grup “Haklarında somut delil yok, ya gerçekten masumlarsa” diyerek çekincelerini ifade ediyor.

Bir dönem FETÖ yurtlarında kaldıklarını ve üyeleriyle temasları olduğunu kabul eden ancak pişmanlıklarını dile getiren genç hâkimlerle ilgili incelemede telefonlarında ByLock olmadığı, herhangi bir suça karışmadıkları saptandı. Söz konusu hâkimlerle ilgili soruşturmanın bir süre daha yürütülebileceği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x