TÜRKİYE’DEN ÇOK SERT TEPKİ GELDİ...

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT TEPKİ GELDİ...

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT TEPKİ GELDİ...

03 Mart 2017 - 13:38 - Güncelleme: 03 Mart 2017 - 13:51

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki Türklerle yapmak istediği toplantının iptal edilmesine sert tepki gösterip, "Bu Alman derin devletinin sistematik şekilde bir uygulaması haline geldi. Tesadüf değil.Karşılığını hiç çekinmeden veririz. O zaman gerisini siz düşünün" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ'da "PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye'nin aleyhine  suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur" dedi.
 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı  Peter Szijjarto ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda çalışma kahvaltısında  bir araya geldi. Çavuşoğlu, daha sonra Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ'ın Almanya'daki  Türklerle yapacağı toplantının iptal edilmesine ilişkin gazetecilere açıklama  yaptı.

 Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve  "Tesadüf değil, Türkiye bunun altında kalmaz" diyen Bakan Çavuşoğlu  daha önce de bu tür engelleme  çabaları olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu,"Terörist başlarına izin veriyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na izin vermiyorsunuz. Bunun izah edilir bir yanı yoktur.Bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması  haline geldi. Neden? Türkiye'nin burada kampanya yapmasını istemiyorlar çünkü onlar da hayır için çalışıyorlar. Güçlü Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar" diye konuştu.  
KARŞILIĞINI VERİRİZ

"Türk toplumuna yaptığınız  sistematik baskılar Türk toplumunu yıldırmaz. Bunu başaramazsınız. Gelin ortak  hareket edelim. Türk toplumuna yönelik de birlikte çalışalım" çağrısı yapan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Büyükelçimizi bakanlığa çağırmaları ve orada söyledikleri, özrü kabahatinden büyük. Neymiş, Türk bakanlar Almanya'ya gittiği zaman kendi muhataplarıyla da görüşmek durumdalarmış. Siz  bakanlarımızla görüşmek istiyorsanız adam gibi talepte bulunursunuz biz de memnuniyetle görüşürüz. Böyle dayatmayla görüşmeyiz. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Gelin ortak hareket edelim. İki ülke arasında çok önemli bağlar var bunları güçlendirelim ama şu seçim öncesi popülizmden uzak durun. Bizimle ilişkilerimizi sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Karşılığını hiç çekinmeden veririz. O zaman gerisini siz düşünün.Yıllara dayanan müttefikliğimizi, dayanışmamızı ortadan kaldırmak istiyorsanız Türkiye de bunun altında kalmaz."

BAKAN BOZDAĞ: ALMANYA TERÖRİSTLERİN SIĞINAĞI OLDU

Almanya'daki proğramı iptal edilen Adalet Bakanı Bozdağ karara ilişkin çok sert tepki gösterdi.  "PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye'nin aleyhine  suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar,  Türkiye'nin aleyhine suç işleyen herkes oraya kaçıyor" dedi.

Bozdağ şunları söyledi: "Çok net bir biçimde görülüyor ki bu belediyeyi de aşan bir karardır,  skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır. Türkiye'nin Almanya'dan alacağı demokrasi dersi  yoktur. Dönüp tarihlerine baksınlar. Eski hastalıkların hortladığını görüyoruz, o  hastalıkları tedaviyle uğraşsınlar. Eğer o hastalıkları tedavi etmezlerse  korkarım ki bugün Türkiye'nin Adalet Bakanı'nı Almanya'da konuşturmayanlar kendi  topraklarında kendileri de konuşamayacak hale geleceklerdir. Almanya'daki skandal uygulama tam anlamıyla faşist bir uygulamadır"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x