BİNALİ YILDIRIM GÜMRÜK GÜNÜ KAPSAMINDA KONUŞUYOR

BİNALİ YILDIRIM GÜMRÜK GÜNÜ KAPSAMINDA KONUŞUYOR

BİNALİ YILDIRIM GÜMRÜK GÜNÜ KAPSAMINDA KONUŞUYOR

26 Ocak 2017 - 15:03

Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Gümrük Günü kutlama programında konuşuyor.

Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Mümkün mertebe vatabndaşı insanlarla memurlarla karşı karşıya getrimememek. Gelecekteki başarının sırrı buradan geçiyor. Şimdi bu anlamda örenk bir uygulama yaptık. Ticaretin içinde olan, ihracatın içinde olan sektörle yapalım dedik. Gayet güzel bir şekilde bu sistem işliyor. Gümürklerin modernize edilmesi gerekiyor dedik. Gittiğiniz zaman metruk yapılaşma yerine pırıl pırıl binalarıyla sosyla hizmetleriyle, tırclara bekleme alanlarıyla 12 güzel kapıyı yap işlet devret modeli ile hayata geçiridk.

Bulgaristan geçişlerinde bizim tarafta kuyruklar arıyormuş. Tırcılar konaklama yeri istiyor. Ne lazımsa arsa yer verelim kısa sürede bunu halledelim. Keşke bu olmasa. Gümrükleri geçişleri iyi yapmamız yetmiyor iki tarf da aynı düzeyde hassasiyet göstermediği zaman bir işe yaramıyor. Artık dünyanın şunu görmesi lazım. Ticaretin tek yolu kalitedir. Bunun dışındaki yollar çıkmaz yollardır.

Biz, oturalım buradaki dolaylı engelleri tarife dışı engelleri kaldıralım. 143 tane fual gümrüğümüz var. Şehirlerin içinde gümrükleme alanları, lojistik merkezleri var.

Kara limanları yapıyoruz. Aynı gemi lamnaları gibi herşey yükleniyor, iş orada bitiyor. Limanlarda artık her kimlik konteynırın kimlik numarası var. Bunun amacı zaman kazanmak. Burada kat edeceğimiz daha uzun bir zaman var. Alışkanlık statiko değişimin en büyük düşşmanıdır.

Önemli olan alt yapının değişmesi değil zihniyetin değişmesidir. Onun için günümüz bilgi toplumudur. Bilgi toplumuna geçmek için gayret etmemiz lazım. Belirli bir kuşak buna geçmemek için direniyor.

Türkiye genç nüfusu fazla olan bir ülke. Ve Avrupa ortalamasını yakalamış durumdayız. Bilgisayar, e-devlet uygulamalarından bunu anlıyoruz.

Ticarette çek sistemine tedbirler aldık, sicil affını getiridik. Bu zor günler de finansman sıkıntısı yaşayan şirketlere yeni çek kanunları çıkarttık. Kare kod getirdik. Bundan sonra çek yazdım altına yazdıysan gereğini yapacaksın.

Karşılısız çeke adli para cezası geldi. Kare kodlu çek bu yanlış uygulamaları ortadan kaldıracak.

1 Ocak itibareiyle taşınır ehli kanununu çıkarttık. Bu bir devrimdir. Bazı bankaları görüyorum ki bunu anlamamışlar. Ne yazık ki bunlardan biri Kamu Bankası.

Kardeşim kanun çıktıysa uygulayacaksanız bunu lamacimi yok. Uygulamazsanız gereği ne ise yaparız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x