KOYUNLARIN NEDEN BU HALE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

KOYUNLARIN NEDEN BU HALE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

KOYUNLARIN NEDEN BU HALE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

27 Ocak 2017 - 15:18

Mersin'de tüyleri dökülen koyunların beslenme yetersizliği ve kötü koşullar yüzünden hastalandığı ortaya çıktı. Koyunların sahibi ise "Aç bırakmam söz konusu değil. Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlardan dolayı hayvanlar strese girdi ve o yüzden zayıfladılar." demişti.
Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, tüyleri dökülmüş ve ayakta durmakta zorlanan 100 koyunun kötü koşullar ve yetersiz beslenme nedeniyle bu duruma düştükleri bildirildi.

Akdeniz Mahallesi'nde Nuriye Gökçen'e ait olan koyunların içler acısı durumuna hayvanseverlerin gösterdiği tepki üzerine Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kurumda görevli 2 veteriner hekim ile Hayvan Hakları Koruma Savunucusu Semih İğdigül ve serbest veteriner hekimlik yapan Mehmet Önem de koyunların yanına giderek muayene etti. Veteriner hekim Mehmet Önem, hayvanların yeterli beslenmediğini saptadıklarını söyledi. Önem şöyle dedi:

"Bu hayvanlar çok kötü bir ortamda balkıyor ve yeterli düzeyde beslenemedikleri için birçok hastalığa yakalanmış durumdadır. Bu hayvanların derhal bu ortamdan uzaklaştırılması ve beslenmesine çok iyi dikkat edilmesi gerekiyor. Bataklık gibi bir yerde koyun yetiştiriciliği yapılmaz. Koyunlara baktığımızda tüyleri dökülmüş, hatta ayakta dahi durmakta zorlanıyorlar."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x