BAŞKAN ŞAHİN; "MUHTARLAR BİZİM CAN DOSTUMUZ"

BAŞKAN ŞAHİN; "MUHTARLAR BİZİM CAN DOSTUMUZ"

19 Ekim 2016 - 14:14

Bu yıl ilki kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen’in muhtarları ile bir araya gelerek Muhtarlar Günü’nü kutladı. “Muhtarlar bizim can dostumuz” diyen Başkan Şahin, Menemen’in muhtarlarına bir dernek çatısı altında toplanmaları önerisinde bulundu.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü Menemen’de, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunuş töreni ile kutlandı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve muhtarların katıldığı törende, Menemen’in 65 mahalle muhtarını temsilen 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstüne çelenk bıraktı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla birlikte kutlama programı sona erdi.

 

Çelenk sunuş töreninin ardından muhtarlar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret etti. Muhtarlar adına Başkan Tahir Şahin’e çiçek sunan 29 Ekim Mahalle Muhtarı Nurgül Uysal, “Her zaman olduğu gibi bu gün de yanımızda olduğunuz için tüm muhtar arkadaşlarım adına size teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

 

Başkan Şahin’den Sarıgül Örneği…

İzmir’in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Belediye Başkanlığı görevine başladığı 1999 yılından bugüne en çok önem verdiği ve en fazla yol arkadaşlığı yaptığı kesimin muhtarlar olduğuna dikkat çekerek; “Muhtarlara verilen önem, kişinin kendine verdiği önemden başka bir şey değildir. Yaklaşık 19 yıldır görevdeyiz. Muhtarlarımıza hep değer vermeye çalıştım. Ancak 2006’dan bu tarafa çok daha iyi anladım muhtarların kıymetini. Çünkü bizim siyasi büyüklerimiz, değerli Belediye Başkanı arkadaşlarımız, özellikle Şişli eski Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün muhtarlara verdiği önemi ve değeri bizzat gördüm ve yaşadım. Son derece doğru bir tavır olduğunun farkına vardım” dedi.

 

“Muhtarlar demokrasinin omurgasını teşkil ediyor”

19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasının çok doğru bir karar olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin, “İlk defa bir muhtarlar günü kutlanıyor. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanları tek dereceli seçiliyor. Belediye Meclis Üyeleri parti grupları içerisinde seçiliyor. Bir de muhtarlar tek dereceli seçiliyor. Belediye Başkanları partiye dayalı seçiliyor ama muhtarlar tamamen bağımsız olarak, hiçbir partiye dayanmadan kendi adına seçime giriyor. Muhtarlar demokrasinin omurgasını teşkil ediyor” diye konuştu.

 

Başkan ŞAHİN’den Dernek Önerisi..!

Sivil Toplum Örgütleri ve Muhtarlarla her dönem iyi diyaloglar içerisinde olduğunu ve Menemen’de güzel bir birliktelik yakalandığını ifade eden Başkan Tahir Şahin, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün Menemen’de yaşanan bu güzel birlikteliğin daha da artmasına vesile olacağına inandığını söyledi. Menemen’in 65 Mahalle Muhtarı’nın bir çatı altında toplanması önerisini de sunan Başkan Tahir Şahin; “65 mahalle muhtarımız var. Muhtarlarımızın bir çatı altında olacağı, Muhtarlar Derneği’nin kurulması gerekiyor. İnşallah en kısa sürede kurarız. Böylece temsil hakkınızın daha çok artacağını düşünüyorum. Birlik ve beraberliğimizin daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum. Muhtarlar bizim can dostumuz. Muhtarlar gününüz kutlu olsun” dedi.

 

Muhtarların Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i ziyareti, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x