PKK’NIN 4 SIĞINAĞI İMHA EDİLDİ!

PKK'NIN 4 SIĞINAĞI İMHA EDİLDİ!

PKK'NIN 4 SIĞINAĞI İMHA EDİLDİ!

20 Ağustos 2017 - 11:33

Diyarbakır İl Jandarma  Komutanlığınca, Hani, Lice ve Çermik ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'ya  yönelik olarak 18 Ağustos saat 21.00'den itibaren istihbarata dayalı "Bayrak-58  Şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik" operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında  Çermik ilçesinde teröristlerin kullandığı 4 sığınakta silah, mühimmat, çok  miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde terör örgütü PKK'ya  ait 4 sığınak imha edildi. İl Jandarma Komutanlığınca, Hani, Lice ve Çermik ilçeleri kırsalındaki  PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, patlayıcı yüklü araçların  bulunması, işbirlikçilerinin yakalanması, terör örgütünce kullanılan sığınak ve  barınakları tespit edilerek içerisindeki silah ve mühimmatın muhafaza altına  alınması, narkoterörle mücadele kapsamındaki uyuşturucunun bulunması amacıyla 18  Ağustos saat 21.00'den itibaren istihbarata dayalı "Bayrak-58 Şehit Jandarma  Binbaşı Ümit Çelik" operasyonu başlatıldı.

Operasyonda, Çermik ilçesi Aşağışeyhler kırsal mahallesi sınırları  içerisinde, dün tespit edilen 4 sığınakta, 7 antipersonel roketatar mühimmatı ve  sevk fişeği, 3 antitank roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 405 muhtelif uzun  namlulu silah fişeği, 22 dolu tüp, 2 bin 260 pil, 35 muhtelif Kitap, çok miktarda  giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Ayrıca aynı operasyon kapsamında dün Hani ilçesi Kırım köyü Kel Tepe  mevkisinde bir grup teröristle yaşanan temas sonucu, bir terörist, M16 piyade  tüfeği, bu tüfeği ait  5 şarjörü, 148 fişek ile 2 el bombasıyla birlikte etkisiz  hale getirilmişti.

14 bin kök Hint keneviri

Narkoterörle mücadele kapsamında, Lice ilçesi Daralan kırsal mahallesi  sınırları içerisindeki 3 bin 500 metrekarelik alan içerisinde 14 bin 650 kök Hint  keneviri ve 61 kilo 160 gram esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alınırken bir şüphelinin yakalanması  için çalışma başlatıldı.

Operasyonda ele geçirilen yaşam ve giyim malzemeleri ile Hint  keneviri, savcılığın talimatıyla olay yerinde imha edildi, silah, mühimmat,  örgütsel doküman ve uyuşturucu ise muhafaza altına alındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x