’NEZARETTEN TESTERELİ FİRAR’ İDDİASI İÇİN EMNİYET’TEN...

'NEZARETTEN TESTERELİ FİRAR' İDDİASI İÇİN EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

'NEZARETTEN TESTERELİ FİRAR' İDDİASI İÇİN EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

28 Aralık 2016 - 13:04


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin dün İstanbul'da görülmeye başlayan davanın ilk duruşmasında öne sürülen, 'Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 3 şüphelinin, polis nezarethanesinden firar ettiği' iddiasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İstanbul'da dün görülmeye başlayan ve 29 polisin yargılandığı 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin davanın ilk duruşmasında, sanık polis müdürü Zafer Kuloğlu'nun iddiası dikkat çekti.

Kuloğlu'nun, “29 Haziran 2016'da Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısına ilişkin 2 kişiyi gözaltına aldık ve bu adamlar Bahçeşehir polis nezarethanesinde tutuluyordu. Ancak bu kişilerin yakınları onları görmek için nezarethaneye gelmişler bir gece. Ekmek ve sosislerin arasına testere koymuşlar. Güvenlik kameraları önünde bu testere vasıtasıyla nezarethaneden kaçmışlar. Ben de bu olay nedeniyle o gün görevli iki polis hakkında yürütülen soruşturmada görevliydim. Benim adıma tutanağı imzalayan polisler de tutanağa imza atmışlar” sözleri üzerine, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

'ŞÜPHELİLER DEĞİL YANLARINDA BULUNANLAR KAÇTI'

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, “Olay günü saat 21.20 sıralarında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde terör örgütü DEAŞ mensubu teröristler tarafından gerçekleştirilen menfur saldırı ile ilişiği ve irtibatı tespit edilen 39 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalanmış, konuyla ilgili polis merkezi amirliklerine herhangi bir şüpheli şahıs teslim edilmemiş, şahısların tahkikatları bizzat Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldükten sonra şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi.

'TAHKİKAT DEVAM EDİYOR'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle devam etti:

"Konu ile ilgili yapılan çalışmaların devamında şüphelilerin yanında bulunan ve olayla ilgisi bulunmayan yabancı uyruklu bazı şahısların yapılan pasaport kontrollerinde vize sürelerinin dolduğu tespit edilmiştir. Bu şahısların İl Göç İdaresi Müdürlüğünce deport işlemlerinin tamamlanması süresince bölge polis merkezi amirliklerinde geçici olarak muhafaza altına alınmış, idari işleme yönelik yapılan bu uygulama süresinde şahıslardan 3'ü muhafaza odasından kaçmış olup olayda ihmali görülen görevliler hakkında başlatılan adli ve idari tahkikat devam etmektedir." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x