10 yıldır cep telefonu kullananlara kötü haber!

10 yıldır cep telefonu kullananlara kötü haber!

10 yıldır cep telefonu kullananlara kötü haber!

14 Mart 2017 - 16:23

Yüksek gerilim hatları, baz istasyonları ve cep telefonları gibi kaynaklardan yayılan düşük enerjili elektromanyetik radyasyonun sağlık üzerine olan etkileri sürekli tartışma konusu olur.

Bu sefer haberler kötü. Uzun dönem cep telefonu kullanılması ile beyin tümörü arasında toplumu yakından ilgilendiren bir ilişki saptandı.

Ufuk Üniversitesi’nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre, 10 yıl ve üzerinde cep telefonu kullananlarda risk yüksek. Başınızın cep telefonunu kullanmayı tercih ettiğimiz tarafında iki kat daha fazla beyin tümörü olma olasılığı var.

11 FARKLI ÇALIŞMA İNCELENDİ

Prof. Dr. Ersin Erdoğan, “Bizim tecrübemizle de uyum sağlayacak şekilde uzun dönem cep telefonu kullanımı ile aynı tarafta beyin tümörü gelişme olasılığını düşündüren yeterli epidemiyolojik delilin varlığı ortaya konulmuştur” diyerek cebimizdeki tehlikeye dikkati çekiyor.

11 çalışma irdelenerek ulaşılan sonuçlar, uluslar arası saygınlığı olan “Surgical Neurology” isimli Beyin Cerrahisi dergisinde de yayınlandı.

Türkiye’de 23 Şubat 1994 tarihinden bu yana 23 yıldır cep telefonu kullanılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x