ÜNLÜ İSME SİLAHLI SALDIRI...

ÜNLÜ İSME SİLAHLI SALDIRI...

ÜNLÜ İSME SİLAHLI SALDIRI...

04 Mayıs 2017 - 20:30

3 yıl önce Beşiktaş'ta oyuncu Yağmur Atacan'a silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla Galip Topsız'a 11 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Sanığın daha sonra Psikoz anemi hastası olduğu öne sürülmüş yeniden yargılanması istenmişti. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, akıl sağlığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Galip Topsız hazır bulundu. Şikayetçi Yağmur Atacan ise duruşmaya katılmadı.

CEZAİ EHLİYETİNİN TAM OLDUĞU KANAATİNE VARILDI
Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporu açıkladı. Raporda Galip Topsız için “Akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği azaldığına dair tıbbi bir bulguya rastlanmamış, cezai ehliyetinin tam olduğu kanaatine varılmıştır” denildi.
Yağmur Atacan’ın avukatı, Adli Tıp raporu doğrultusunda sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşma savcısı da, Adli Tıp’tan gelen raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun açıklandığını belirterek, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
'10 DAKİKALIK GÖRÜŞMEYLE RAPOR VERDİLER''

Sanık Galip Topsız’ın avukatı ise savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, “Adli Tıp Genel Kurulu’nun raporu, müvekkilimle 10 dakikalık görüşme yapılarak hazırlanmış bir rapordur. Sonuçta Adli Tıp böyle bir rapor veremez diye düşünüyorum” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
'PINAR BENİM RUH EŞİM'

Sanık ifadesinde, ''Olay günü ruh eşim olduğuna inandığım Yağmur Atacan’ın eşi Pınar Hanım'la görüşmek için gitmiştim. Yağmur Atacan'a, Pınar Hanım'ı sordum. Bana küfür etti'' diyerek kendisini savunmuştu.
NE OLMUŞTU?
Pınar Altuğ’un eşi Yağmur Atacan, 7 Nisan 2014 günü Galip Topsız tarafından silahlı saldırıya uğradı. İlk atışında Yağmur Atacan’ı vuramayan Galip Topsız, silahın ikinci kez ateş etmemesi üzerine olay yerinden kaçtı.
Saldırgan hakkında ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız silah’ suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 8 Eylül 2016 tarihinde dava karara bağlandı ve sanık Galip Topsız, atfedilen suçlardan toplam 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Karara itiraz eden sanık Galip Topsız, 2005’te Adli Tıp Kurumu tarafından kendisine “psikoz anemi” tanısı konulduğunu ve cezai ehliyetinin bulunmadığına dair rapor verildiğini belirtmiş, bunun üzerine Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi itiraz sonrası Adli Tıp Kurumu’ndan kati rapor alınmasını istemişti. Ceza Dairesi, Galip Topsız hakkındaki hükmün bozulmasına ve dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere yargılama yapılmasına karar vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x