BAŞBAKAN’I TUNCELİ’DE CHP’Lİ VEKİL KARŞILADI

BAŞBAKAN'I TUNCELİ'DE CHP'Lİ VEKİL KARŞILADI

BAŞBAKAN'I TUNCELİ'DE CHP'Lİ VEKİL KARŞILADI

24 Mart 2017 - 10:36

Başbakan Binali Yıldırım'ı dün Tunceli'de karşılayanlar arasında sürpriz bir isim de vardı. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel. CHP’li Erol'un, mitingler için bir ile giden Başbakan’ı karşılayan ilk CHP’li vekil olduğu belirtiliyor. Erol, Tunceli'nin bir hoşgörü kenti olduğunu göstermek için Başbakan Binali Yıldırım'ı karşıladıklarını açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım dün Tunceli'de referandum mitingi düzenledi. Muting için kente giden  Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılayanlar arasında CHP'liler de vardı. Karşılama sonrasında Tunceli Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen brifinge de katıldı. Erol'un karşılaması sürpriz olarak nitelendirilidi ama yaptığı açıklamada CHP liderinin izniyle karşılaya katıldığını söyledi. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, kendilerinin de  Tunceli Valiliği önündeki protokolde yer alarak, Tunceli'nin bir hoşgörü kenti  olduğunu göstermek için Başbakan Binali Yıldırım'ı karşıladıklarını belirtti. Erol, partisinin il binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın Tunceli Valiliği ziyaretinde karşılamaya kendisinin  de gittiğini söyledi. Karşılama sonrasında Tunceli Valiliği toplantı salonunda  gerçekleştirilen brifinge ilin milletvekili olarak kendisinin de katıldığını,  Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilenler ve Munzur Çayı üzerinde yapılması  planlanan barajlara ilişkin halkın taleplerini ilettiğini ifade eden Erol,:"Başbakan sayın Binali Yıldırım ilimizi ziyaret etti. Bizler de genel  başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi izni dahilinde 4 belediye  başkanımız, il genel meclis başkanımız ve il başkanımızla birlikte Tunceli'nin  bir hoşgörü kenti olduğunu, bir nezaket kenti olduğunu kanıtlamak için valilik  önündeki resmi devlet protokolünde bizler de hazır bulunduk. Başbakan'a 'Hoş  geldin' diyerek kentimizin ne kadar hoşgörülü bir kent olduğunu, sayın Başbakanı  karşılayarak ifade ettik. Sonra valilikteki brifinge ilin milletvekili olarak ben  de katıldım. İlimizin sorunları orada dile getirildi" diye konuştu. HER ŞEY SİYASETTEN İBARET DEĞİL 

Erol, görüşmede genel olarak yatırım ve yapılması planlanan  projelerden bahsedildiğini vurguladı. 
Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden uzaklaştırılan veya ihraç  edilen vatandaşlara ilişkin de görüşme yaptıklarını kaydeden Erol şunları söyledi: "Başbakan'ı karşılayarak Tunceli kültürüne yakışır bir davranışta  bulunduklarını ifade eden Erol, "Siyaseten hepimiz farklı şeyler düşünebiliriz,  farklı yerlerde görev alabiliriz, ayrı siyasi düşüncelerde olabiliriz ama bizim  hoşgörü ve inanç değerlerimizi herkesin görebilmesi için bu tür  ziyaretlerde  bizler de hazır bulunarak hayatın siyasetten ibaret olmadığını, her bölgenin  kendine göre kültürünün geleneklerinin olduğunu göstererek ve Tunceli'nin farkını  ortaya koyduğumuza inanıyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x