İZMİR BAROSU KATLİAMIN YILDÖNÜMÜNDE SREBRENİCA’YI ZİYARET...

İZMİR BAROSU KATLİAMIN YILDÖNÜMÜNDE SREBRENİCA’YI ZİYARET EDECEK

İZMİR BAROSU KATLİAMIN YILDÖNÜMÜNDE SREBRENİCA’YI ZİYARET EDECEK

06 Mayıs 2017 - 10:46 - Güncelleme: 06 Mayıs 2017 - 10:52

İZMİR BAROSU VE BALKAN DERNEKLERİ KATLİAMIN YILDÖNÜMÜNDE SREBRENİCA'YI ZİYARET EDECEK
 
 
İzmir Balkan Göçmenleri (Balgöç) Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Kayapınar ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile İzmir Bosna Sancak Derneği Başkanı Abdullah Gül ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Barosu’nu ziyaret ettiler.
 
 
Bosna, Bulgaristan, Batı Trakya ve Balkanlardaki soydaşların ve Balkanlar’dan Türkiye’ye göç eden vatandaşların sorunlarının konuşulduğu ziyaret sırasında gerek İzmir Balkan Göçmenleri (Balgöç) Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Kayapınar gerekse İzmir Bosna Sancak Derneği Başkanı Abdullah Gül bu konularda ortak projeler üretme ve ayrıca Srebrenica katliamının yıldönümü olan 11 Temmuz’da yapılacak anmaya İzmir Barosu’yla birlikte katılma ve burada ortak etkinlikler düzenleme konusundaki önerilerini ilettiler.
 
 
Sözlerine her iki derneğin de hem Balkanlar’da bulunan soydaşlarımız hem de buralardan Türkiye’ye göç eden vatandaşlarımız konusunda çok başarılı çalışmalar ürettiğini söyleyerek başlayan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.  2002-2015 yılları arasında 13 yıl Batı Trakya Türkleri Dernek Başkanlığı görevinde bulunduğunu belirten Av. Aydın Özcan gerek Türkiye'de gerekse Balkanlar'da yaşayan soydaşların sorunlarını yakından bildiğini söyledi. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan göreve geldikleri tarihten itibaren yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile yakın bir ilişki kurduklarını ve çeşitli projeler ürettiklerini belirterek bu kapsamda İzmir Bosna Sancak Derneği ve İzmir Balkan Göçmenleri (Balgöç) Kültür ve Dayanışma Derneği ile de ortak çalışmalara imza atmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Görevlerine yeni seçilen İzmir Balkan Göçmenleri (Balgöç) Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini de tebrik eden Av. Aydın Özcan sözlerine şöyle devam etti: “ Biz İzmir Barosu olarak, derneklerinizde kadın hakları eğitimi, çocuk istismarı ile ilgili eğitimler, insan hakları eğitimleri ve diğer hukuksal konularda eğitimler verebiliriz. Ayrıca 11 Temmuz Srebrenica katliamı anma törenlerine birlikte katılınması konusunu çok önemsiyoruz. Bu konuda çalışmalara hemen başlamalıyız.” dedi.
 
 
Ziyarete İzmir Balkan Göçmenleri (Balgöç) Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Kayapınar ve dernek yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Paşaoğlu,  Selattin Aziz Atasoy,  Levent Kayapınar, Eray Mutlu, Seyide Uludağ ve Lütfi Şenkaya katılırken İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, dernek saymanı Turgut Güneş, basın danışmanı Doğan Prepol ile kadın kollarından Tülay Akman ve Selime Güneş katıldılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x