Kılıçdaroğlu: Bu öğretmeni görevden alın

Kılıçdaroğlu: Bu öğretmeni görevden alın

18 Ekim 2016 - 16:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü’nün 'süslenen kadınlar'la ilgili paylaşımını hatırlatarak, "Bu öğretmenin görevden alınması lazım. Ne yaptılar? Tam tersine, vekildi asil olarak tayin ettiler. Buradan milli eğitim bakanına seslenmek isterim. Ne olursunuz, bu tür insanları milli eğitim camiasında barındırmayın" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün Azerbaycan’ın bağımsızlık günü. Buradan bütün Azeri kardeşlerime, bağımsızlık gününüz kutlu olsun. CHP her zaman her ortamda sizinle birliktedir. 

Eğer bir toplum geleceğe güçlü hazırlanmak istiyorsa, öğretmeni bütün sorunlardan arındırmalıdır. Ama öğretmenleri aşağılarsanız, işinden ederseniz, görevini yapmaz hale getirirseniz ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünmeye iterseniz, mali zorlukların içine iterseniz geleceğimizi köreltirsiniz. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışıyla hepinizi yürekten selamlıyorum. Sizin sorunlarınız CHP’nin sorunlarıdır.

Darbe sonrası, darbe fırsatçılığı yapıp sendikaya üye oldular diye öğretmenlerin görevine son vermeyi asla kabul etmiyoruz. Sendika üyesi olmak bir anayasal haktır. Benim de öğretmenin de işçinin de işverenin de hakkıdır. 

O nedenle biz açığa alınan ve görevine son verilen bütün öğretmenlerin yanındayız. Sonuna kadar sizin haklarınızı savunacağız. Ama öğretmen var, öğretmen var. Öğretmen var kendisini bu ülkenin çocuklarına adamış. Öğretmen var, istikbali için peygamberimizi bile istismar eden bir öğretmen. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x