MEHMET ŞİMŞEK’TEN ÖTV AÇIKLAMASI!

MEHMET ŞİMŞEK'TEN ÖTV AÇIKLAMASI!

MEHMET ŞİMŞEK'TEN ÖTV AÇIKLAMASI!

31 Mart 2017 - 11:34

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın ardından ÖTV ile ilgili bir açıklamada Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten geldi. Şimşek, "Eğer ekonomiye ilave destek gerekiyorsa böyle kararlar verebiliriz ama ekonomide bir toparlanma var. Referandumun yarattığı kısa süreli bir belirsizlik olsa da, kısa süreli tekrar uzatılması yeniden değerlendirilebilir" dedi.Mehmet Şimşek "Reel ekonomik büyüme referandumdan sonra yükselmeye başlayacak..Referandumdan çıkacak güçlü bir evet önümüzdeki yolun açılmasında yardımcı olur" diye konuştu. 

Halkbank GMY'nin tutuklanma zamanlamasının 'manidar' olduğunu belirten Şimşek "Halkbank ulusal ve uluslararası kurallara aykırı birşey yapmadı. Hükümet Halkbank ve Türk bankacılığının güçlü bir şekilde arkasında.." dedi. Şimşek Halkbank'ın yurtdışından borçlanma maliyetlerinin artabileceğine dikkat çekti. Şimşek enflasyonun %10'un üzerinde olmasının 'kabul edilebilir' olmadığını söyledi.BEYAZ EŞYADA ÖTV İNDİRİMİNE UZATMA SİNYALİ

Maliye Bakanı'nın açıklamalarına paralel bir açıklama Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Şimşek, şu ifadeleri kullandı: "Maliye Bakanı Naci Ağbal süreyi uzatabilmek için sinyaller vermişti. Eğer ekonomiye ilave destek gerekiyorsa böyle kararlar verebiliriz ama ekonomide bir toparlanma var. Referandumun yarattığı kısa süreli bir belirsizlik olsa da, kısa süreli tekrar uzatılması yeniden değerlendirilebilir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x