CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

07 Mart 2017 - 14:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik  şiddetin tamamen ortadan kaldırılması konusunda daha fazla çaba sarf edilmesi  gerektiğini ve her şeyden önce zihniyet değişimini gerektiren bu sorunun ortadan  kaldırılması için devletle üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına önemli  görevler düştüğünü bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  yayımladığı mesajında, "Fedakarlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle  insanlığın umudunu yeşerten kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik  ediyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin kadınlarının da tarih boyunca istiklal ve istikbal  mücadelelerinde daima en ön safta yer aldıklarını belirten Erdoğan, kimi zaman  devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman  kadınların, geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir  miras bıraktıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de kadınların Türkiye'nin demokrasi,  kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarını vurduklarını ifade ederek, "15  Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakarlıklar ve cesaret, asla  unutulmayacak bir görüntü olarak tarihimize nakşolunmuştur." değerlendirmesinde  bulundu.

Siyasi hayatı boyunca, kadınlara olan şükranlarını, onların haklarını  koruma mücadelelerine destek vererek gösterme çabası içinde olduklarını belirten  Erdoğan, son 14 yılda gerçekleştirdikleri reformlarla kadınların çalışma hayatı,  eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirdiklerini  kaydetti.

   "Daha fazla çaba sarf etmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 ile bugünün rakamlarına bakıldığında kadın  hakları konusunda Türkiye'de yaşanan iyileşmenin açık ve net bir şekilde ortaya  çıktığını belirterek, eğitimde, 2002'de ilkokul ve ortaokulda yüzde 87 olan kız  çocuklarının okullaşma oranının, yüzde 97'ye çıktığını, 2003'te yüzde 24  civarında olan kadınların istihdama katılma oranlarının ise geçen yıl yüzde 33'ü  geçtiğini bildirdi.

Siyasette 2002'de yüzde 4,5'u bulmayan kadın milletvekili oranının, 3  kat arttığını ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Bu seviyeleri önemli görmekle birlikte, asla yeterli bulmuyoruz.  Bilhassa insanlığa yönelik suç olarak gördüğüm kadına yönelik şiddetin tamamen  ortadan kaldırılması noktasında daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Her şeyden önce  bir zihniyet değişimini gerektiren bu sorunun çözüme kavuşturulması için devlet  ile birlikte üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da çok önemli görevler  düşüyor. Medeniyet değerlerimizden, tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle bu  sorunu da aşacağımıza inanıyorum.

 Bu düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz  başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm  kadınlarımızı şükranla yad ediyorum. Şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden  kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri  çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit  yakınlarımıza sabır temenni ediyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8  Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gönülden tebrik ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x