İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. AYHAN İZZETTİNOĞLU’NA SORULAR

İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. AYHAN İZZETTİNOĞLU'NA SORULAR

29 Eylül 2016 - 10:22

İzlenen Haber Gazetesi, insan odaklı yaklaşımı, insan haklarına olan saygılı tutumu ile, geçtiğimiz günlerde Özel İzmir Gazi Hastanesi’ndeki sağlık skandalını gün yüzüne çıkartmıştı.

İnsan haklarının temelini oluşturan, sağlıklı yaşama hakkını ihlal eden Özel İzmir Gazi Hastanesi’nde okurlarımızın da hatırlayacağı üzere, 3 adet kaçak baz istasyonu, kaçak ameliyathane, kaçak muayenehane tespit edilmiş, resmi evraklarla sağlık kaçakçılığı ispatlanmıştı. Tüm unlara ek olarak, hastanenin yangın yönetmeliğine aykırı olduğu ve olası bir yangın durumunda hem hastane personelinin, hem hastaların, hem de hasta yakınlarının can güvenliğinin olmadığı da, itfaiye raporlarınca ortaya çıkartılmıştı.

DAHASI DA VAR !

Hastane hem mimari planı ile uyuşmuyor hem de özel hastanelerde otopark olması zorunluluğuna rağmen, daha fazla gelir elde edebilmek amacı ile, mimari planında otopark olarak gösterdiği alanda kantin işleterek, haksız kazancını artırıyor.

ACİL GİRİŞ YAPAN HASTALAR ARAÇ PARK YERİ ARIYOR

Zorunlu otopark hizmeti sağlamak zorunda olan, kantin işlettiği için, acillik olan hastalar bile aracını park edecek yer bulamıyor. Kalp krizi geçiren babasını hastaneye yetiştirmeye çalışan evladı, acil kapısının önünde kalıyor, babasını bırakıp hastane dışında aracını park edecek yer arıyor.

SAĞLIKLA DALGA GEÇİLEMEZ !

Ortaya çıkan bu skandallar neticesinde, usulsüzlüğün, yolsuzluğun, haksızlığın, kaçakçılığın takipçisi olacağımızı söyleyip, vatandaşın sağlığıyla dalga geçenlerin karşında olacağız, mağduriyetin giderilmesi adına tüm gücümüzle çalışacağız demiştik.

İZLENEN HABER GAZETESİ DEDİĞİNİ YAPTI

Vatandaşlık görevimizin yanı sıra, görev ve sorumluluğumuz bildiğimiz kamuoyunu aydınlatma, doğru, güvenilir ve en önemlisi belgeli haber paylaşma ilkemiz doğrultusunda, Konak Belediyesi ve İtfaiye Müdürlüğünden gelen belgelerle birlikte, sağlık rezaletini İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı olarak aktardık. İl Sağlık Müdürlüğü görmezden geldi. Telefonla ulaşmaya çalıştık, konunun Özel Gazi Hastanesi ile alakalı olduğunu öğrenen yetkililer hep toplantıda, dışarıda ve yerinde bulunamadı. İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu’na aylar boyunca telefon bağlanamadı.

HİPOKRAT DUYSA NE DER ?

Mesleği doktorluk olan, hekimlik yemini etmiş, insanları hastalıktan korumayı, sağlıklı yaşam sürdürmeleri adına çalışmayı kendine meslek edinmiş, Hipokrat yemini etmiş, üstelik kendisine Türkiye’nin en güzel illerinden olan İzmir’in ve İzmirlinin sağlığı emanet edilmiş İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu nasıl olur da, insanların tedavi amaçlı gittiği bir kurumda sağlıkları ile dalga geçilmesine göz yumar?

Sağlık kurumlarında, hamile kadınlara radyasyona maruz kalmamaları için röntgen bile çekilemiyorken, Özel Gazi Hastanesi’nde hamilelerin, yeni doğmuş bebeklerin, kanser hastalarının 3 adet kaçak baz istasyonu ile yüksek radyasyona maruz bırakılmasına hangi sebeple ses çıkartmaz, işlem yapmaz.

Olası bir yangın söz konusu olduğunda, can ve mal kaybının olma olasılığının yüksek olduğu, itfaiye raporu ile ortaya konmuşken İzmir İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu, kime, nasıl hesap verecektir?

Biz üstümüze düşeni yapmak adına Doktor İzzettinoğlu’na ettiği Hipokrat Yeminini Hatırlatmayı, vatandaşlık görevimiz biliyoruz ve diyoruz ki;

Sayın İzzettinoğlu;

And içerim, onları tanık ve şahit tutarım ki, bu andımı ve verdiğim sözü gücüm kuvvetim yettiği kadar yerine getireceğim. 
Bu san’atta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım. Paraya ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim. Öğrenmek istedikleri takdirde onun çocuklarına bu san’atı bir ücret veya senet almaksızın öğreteceğim. 
Reçetelerin örneklerini, ağızdan bilgileri şifahi malumatı ve başka dersleri evlatlarıma, hocamın çocuklarına ve hekim andı içenlere öğreteceğim. Bunlardan başka bir kimseye öğretmeyeceğim. 
Gücüm yettiği kadar tedavimi hiç bir vakit kötülük için değil yardım için kullanacağım. 
Benden ağı (zehir) isteyene onu vermeyeceğim gibi, böyle bir hareket tarzını bile tavsiye etmeyeceğim. 
Bunun gibi bir gebe kadına çocuk düşürmesi için ilaç vermeyeceğim. Fakat hayatımı, san’atımı tertemiz bir şekilde kullanacağım. 
Bıçağımı mesanesinde taş olan muzdariplerde bile kullanmayacağım. Bunun için yerimi ehline terk edeceğim. 
Hangi eve girersem gireyim, hastaya yardım için gireceğim. Kasıtlı olan bütün kötülüklerden kaçınacağım. 
İster hür ister köle olsun, erkek ve kadınların vücudunu kötüye kullanmaktan sakınacağım. Gerek san’atımın icrası sırasında, gerek san’atımın dışında insanlarla ilişkideyken etrafımda olup bitenleri, görüp işittiklerimi bir sır olarak saklayacağım ve kimseye açmayacağım. 
Bu andımı tuttuğum sürece, hayatım ve san’atımın icraası bana mutluluk versin, tüm insanlar tarafından her zaman saygı göreyim, eğer yeminimden dönersem bunun zıddı bana az gelsin.

Bu satırları okurken, tüyleriniz ürperiyor mu?

SKANDAL NEDEN HALA DEVAM ETTİRİLİYOR ?

Vatandaşların sağlığı ile dalga geçen Özel İzmir Gazi Hastanesi hakkında, talep ettiğimiz incelemeler neticesinde, hastaneye para cezası kesildi, yapı tatil zaptı düzenlendi, mühürleme kararı çıkartıldı. Tüm bu yapılan resmi işlemlere rağmen, Ayhan İzzettinoğlu neden hastanenin ruhsatını iptal etmek adına bir girişimde bulunmuyor? Niçin hala tüyü bitmemiş yetimlerin, anne karnındaki bebeklerin, annelerin, hastaların, yaşlıların radyasyon altında bırakılmasına göz yumuyor, görmezden geliyor ve hastanenin hala hasta kabul etmesine izin veriyor?

DOKTOR AYHAN İZZETTİNOĞLU;

Bu sessiz kalışınız, yapılan sağlık kaçakçılığına müdahale etmemeniz, sizi de işlenen suça ortak etmez mi?

Bu yapılanın adı görev ve yetkiyi kötüye kullanmak değil mi?

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır demişler, sizce de doğru mu?

Hastanede yangın çıksa, yaralananlar ve ölenlerin hesabını kime verebileceksiniz?

Özel Gazi Hastanesi ile aranızda kişisel bir ilişki mi var? Sessiz kalmaya, görevinizi yapmamaya zorlanıyor musunuz ya da kendi menfaatleriniz doğrultusunda mı hareket ediyorsunuz?

İZLENEN HABER GAZETESİ TARAFSIZ HABERCİLİK ANLAYIŞININ YANI SIRA, HER TÜRLÜ YOLSUZLUĞUN, KAÇAKÇILIĞIN ORTAYA ÇIKARILMASI ve ORTADAN KALDIRILMASINI DA GÖREV EDİNMİŞTİR

Bu kapsamda, TC. Sağlık Bakanlığı’na Özel İzmir Gazi Hastanesi’nin tüm kanun dışı yapılanma ve faaliyetleri ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün, bu dehşeti yok saymasını ve görevini yerine getirmemesini ileterek, gerekli yasal işlemleri yaptığımızı kamuoyu ile paylaşır, ülkemizin ve milletimizin sağlığı, güvenliği, huzuru, doğru ve tarafsız bilgiyi alabilmesi adına çalışmalarımızı yürüteceğimizi de tüm okurlarımıza beyan ederiz.

İzmir İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu’nun tüm bunları görmezden geldiği gerçeğini düşününce, İzmir’deki sağlık kurumlarında daha ne gibi rezaletler olacağını düşünüp, vatandaşlarımız adına korkuyoruz, bu sebeple ‘Sağlıklı Sağlık Kurumları’nı görene dek, tüm yasa dışı işlem ve faaliyetlerin takipçisi olacağımızdan şüpheniz olmasın.

Sayın okurlarımız, Özel İzmir Gazi Hastanesi’ndeki skandala dair yaptığımız ilk haber sonrası, hastane ile ilgili sizlerden gelen yoğun şikayet ve ihbarları da değerlendirmeye alıp, yetkili mercilere ilettiğimizi bildiririz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x