BORNOVA’DA HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU KİBARİYE İLE YAŞANDI

BORNOVA’DA HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU KİBARİYE İLE YAŞANDI

BORNOVA’DA HIDIRELLEZ ÇOŞKUSU KİBARİYE İLE YAŞANDI

06 Mayıs 2017 - 13:35

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Hıdırellez coşkusu Kibariye ile yaşandı

Binlerce İzmirli Bornova Belediyesi’nin organizasyonunda buluştu

İzmirliler Hıdırellez coşkusunu Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Kibariye konserinde yaşadı. Kentin dört bir yanından gelen binlerce İzmirli Bornova Cumhuriyet Meydanı’na akın ederken, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila barış ve kardeşlik mesajları verdi. Bornova Belediyesi ile Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’nin Büyük Park’ta kadınlara ve çocuklara özel olarak düzenlendiği Hıdırellez Şenliği de yoğun ilgi gördü.

 

İzmir’de Hıdırellez coşkusu Bornova’da da yaşandı. Ünlü sanatçı Kibariye’nin konseri için sadece Bornovalılar değil, kentin dört bir yanından gelen binlerce İzmirli Bornova Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Kibariye’nin kendi parçalarının yanı sıra pop, rock ve arabesk müziğin bilinen parçalarını da seslendirdiği konserde büyük coşku hakimdi. Binlerce hayranının eşlik ettiği sevilen sanatçı sempatik tavırlarıyla da geceye ayrı bir renk kattı.

Başkan Atila’dan barış ve kardeşlik mesajı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, konseri vatandaşların arasında izledi. Bu anlamlı günde Bornova Cumhuriyet Meydanı’nın dolduran herkesten barış için dua etmesini isteyen Başkan Atila, “Artık anneler ağlamasın. Kardeş kardeşe düşman olmasın. Ülkemizde ve tüm dünyada barış hakim olsun” diye konuştu. Bornovalılar ve İzmirlilerin Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmayacağını vurgulayan Atila, “Aydınlık yarınlar ve geleceğimiz olan çocuklarımız için Atamızın izinden hiç ayrılmayacağız ve daha çok çalışacağız” dedi. İzmir Marşı’nın hep bir ağızdan coşkuyla söylendiği konser, renkli görüntülerle son buldu.

Kadın Kooperatifi’nden kadınlara ve çocuklara özel

Bornova ‘da 5 Mayıs’a özel olarak düzenlenen bir diğer etkinlik ise Bornova Belediyesi ile Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’nin birlikte düzenlendiği Hıdırellez Şenliği oldu. Büyükpark’taki etkinlikte kadınlar çocuklarıyla birlikte keyifli saatler geçirdi. Roman dansları ekibinin şovlarıyla renklenen kutlamada, Kooperatife üye kadınlar tarafından Hıdırellez Bayramı’na özel olarak üretilen hediyeler dağıtıldı. Kadınlar, kurdukları stantlarda el emeği ürünlerini sergileme ve satış yapma şansı da buldu. Bir Hıdırellez geleneği olarak ateş yakılıp üzerinden atlanırken, halaylar hep birlikte çekildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x