DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA!

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT AÇIKLAMA!

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT AÇIKLAMA!

07 Ocak 2017 - 09:01

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'de  YPG'ye silah desteğinde bulunmasına ilişkin, "Böyle bir terör örgütüne  müttefikimizin silah vermesi bizim için kabul edilemez. Teröre destek veren bir  ülkenin müttefik olarak kabul edilmesi bile çok zor." dedi. 
Çavuşoğlu, New York'ta Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile  bir araya geldikten sonra basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de halkın bazı uygulamalara ciddi tepkisinin olduğunu ve  bunlardan birisinin Suriye'de YPG'ye destek verilmesi olduğuna dikkati çeken  Çavuşoğlu şunları söyledi:
"YPG kamplarından teröristler canlı bomba olarak Türkiye'ye geliyor ve  saldırılar gerçekleştiriyor. Son bir yıl içinde en az 4-5 tane saldırı var ve bu  saldırıları gerçekleştiren teröristler YPG kamplarında eğitildi ve canlı bomba  olarak Türkiye'ye geldi. Şimdi böyle bir terör örgütüne müttefikimizin silah  vermesi bizim için kabul edilemez. Teröre destek veren bir ülkenin müttefik  olarak kabul edilmesi bile çok zor. Şu anda NATO'da müttefikliğimiz var,  böylesine bir ülkenin bir terör grubuna destek vermesi zaten söz konusu olamaz,  olmamalı da. Kabul edilebilecek bir şey değil."

 Çavuşoğlu, Suriye rejiminin İdlib'e askeri operasyon düzenleme planına  ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, "Siyasi çözüm mü istiyorsunuz? Askeri  çözüm mü istiyorsunuz? Buna karar vermeniz gerekiyor." dedi.

  Herkesin attığı imzanın gereğini yerine getirmesi gerektiğini belirten  Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Esasen 10 gün önce varılan mutabakatta rejim de siyasi çözüm  istediğini söyledi ve bir belgeye, mutabakata imza attı. Rusya da bunun garantörü  oldu. Hem siyasi çözüm isteyip, Astana süreci ile ilgili ateşkesle ilgili iki  belgeyi imzalayacaksınız hem de ondan sonra 'İdlib'i ele geçirmeye çalışacağız.'  Bu olmaz. O zaman tüm süreç çöker. O zaman tekrar kaos başlar. Yine her iki  tarafın da imzaladığı mutabakata göre hiçbir taraf diğerine karşı kazanım elde  etmeye çalışmayacak. Yani toprak elde etmeye çalışmayacak. Herkes şu anda  bulunduğu yerde kalacak. O nedenle İdlib veya başka bir yerde yine savaşı  sürdürmek Suriye'yi kaosa götürür. Herkes o yüzden imzaladığı mutabakata sadık  kalsın, sözünde dursun ki en iyi çözüm siyasi çözümdür. Bu yolda hep beraber  ilerleyelim."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x