BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İZMİR ÇIKARMASI

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İZMİR ÇIKARMASI

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İZMİR ÇIKARMASI

11 Nisan 2017 - 18:46

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak olan  referandum öncesi İzmir'de halka seslendi. Gaziemir ve Buca halkıyla buluşan Başbakan Yıldırım, ''Evet verenleri denize dökmek olmaz, bizim işimiz yaşatmaktır'' dedi. Başbakan Yıldırım'ın gündeminde İzmirli belediyeler, ana muhalefet ve anayasa değişikliği vardı.


Başbakan Gaziemir Halkına Seslendi

Gaziemir Abdullah Arda Meydanı'nda saat 13.30'da gerçekleşen miting öncesi esnafla buluştu. Başbakan Yıldırım, esnafı tek tek ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi. Halkın sevgi seline uğrayan Yıldırım, evlerinden dışarı çıkan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Miting'de konuşan Yıldırım, sandığa gitme çağrısında bulundu.
“Denize dökmek isteyenler Gündoğdu’ya baksın”

15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş FETÖ teröristlerinin, ülkenin tankını, topunu, tüfeğini, helikopterini çalarak milletin üzerine ateş ettiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu alçaklara hak ettikleri cevabı pazar günü verecek misiniz? Ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmaya çalışan bu satılmışlara cevap vermeye hazır mısınız? O gece İzmir kendine yakışanı yaptı. O gece İzmir sokaklardaydı. O gece İzmir ay yıldızlı bayrağa, canım kurban bayrağa sahip çıktı. Size teşekkür ediyorum. İzmir’de ’evet’ diyenleri denize dökmek isteyenler Gündoğdu’ya baksınlar. İzmir orada sevgiyle buluştu, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu.”

Binalı Yıldırım Buca'lı Halkla Buluştu

Başbakan Yıldırım'ın bir sonraki durağı ise Buca Forbest Caddesi oldu. Saat 16.00'da Bucalı halkla buluşan Yıldırım sözlerine ''Adalet mülkün temelidir ve şimdi başımız dik, alnımız ak milletin karşısındayız'' diyerek başladı. Demokrasiyi Türkiye'ye getiren şehrin İzmir olduğunu dile getiren Başbakan'ın gündeminde darbe anayasası , Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir'deki CHP'li belediyeler vardı.

Anayasa değişikliğine ilişkin konuşan Binali Yıldırım, '' Terör enerjimizi azaltıyor, Türkiye güçlü olmak zorundadır. Güçlü olmak yetmez, güçlü kalmak zorundayız. Bu ülke koalisyonları, zayıf hükümetleri, darbe anayasasını haketmiyor. Bütün vatandaşlarımızı geleceğimiz ve aydınlık yarınlarımız için sandıkta verilecek her evet oyu Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesine yaklaştıracaktır'' diye konuştu.

 CHP'li Belediyelere Yüklendi

Başbakan Binali Yıldırım'ın , referandum mitinginde CHP'li belediyeler de vardı. ''İzmir'İn sorunlarını onlar çözmezse biz çözeceğiz diye konuştu.''Dünyada büyük bir kriz var, ancak Türkiye, dünyanın en büyük projelerini, ilklerini görüyor.'' diye konuştu.

Binali Yıldırım sözlerini İzmir'deki belediyelere yüklenerek sürdürdü. Binali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; 2018 yılında, İzmir'den İstanbul'a gitmek 2 saat 50 dakika olacak. Türkiye'nin en modern havayolunu İzmir'de yaptık, İzmir'e İzban'ı kazandırdık. Şimdiki hedefimiz ise İzmir'in mega projesini yapmak. İzmir körfezine köprü ve tünel yapacağız bu proje ile Çiğli'den Narlıdere'ye 6 dakikada gidilecek.

''Buca'ya 1500 Yataklı Şehir Hastanesi Yapacağız''

Buca'nın günden güne artan trafik sorunun farkındayız. Bu işi belediyelerin üstlenmesi lazım seyahetler yapmakla bu işler çözüme kavuşmaz. İzmir'li belediyeler bu sorunu çözüme kavuşturmazsa biz elimizden gelen herşeyi yapacağız. İzmir'in sorunlarını onlar çözmezse biz çözeceğiz. Buca'ya çok güzel bir gençlik merkezi yapacağız. Buca Tınaztepe'ye 1500 yataklı İzmir'in en büyük şehir hastanesini yapıyoruz. ''

''Herşey Değişiyor, Kılıçdaroğlu Değişmiyor''

16 Nisan'ın büyük Türkiye'nin doğum sancıları olduğunu söyleyen Binali Yıldırım'ın gündeminde ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Binali Yıldırım, ''Türkiye'de herşey değişiyor, Kılıçdaroğlu değişmiyor.'' diye konuştu.

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na ''Sen De Evet Ver Kurtul''

Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Binali Yıldırım, '' Bunlar ''Hayır''dan başka bir şey bilmezler. Bu ülkeye tek bir dikili ağaçları yok. Bütün yasakların ve baskıların arkasında bunlar var, bunlar alçak, bunlar yalancı '' diye konuştu. Binali Yıldırım'ın son sözleri ise ''Kılıçdaroğlu sen de evet ver bu çıkmazdan kurtul, artık bu ülkede millet ne derse o olacak.'' oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x