SOSYAL MARKETİN TEMELİ ATILDI

SOSYAL MARKETİN TEMELİ ATILDI

28 Ekim 2016 - 20:10

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Sosyal Belediyecilikte Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz"

 

Torbalı'nın Tepeköy Mahallesi'nde 512 metrekarelik alanda hizmet verecek olan sosyal marketin temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez "insan ve yaşam odaklı bir belediyecilik yapıyoruz. Önceliğimiz sağlık,eğitim,çevre ve yine insanın kendisidir" dedi.

Geniş bir katılımın olduğu Sosyal Market temel atma töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede son 30 aylık süre içinde yapılan yatırımları da özetledi..

Başkan Görmez, göreve geldiklerinde ilçenin önceliklerini kamuoyu anketiyle belirlediklerini, halkın önce sağlık, sonra eğitim, peşinden ulaşım, kentleşme, sosyal, kültürel yaşam gibi taleplerini sıralandığını belirterek şunları söyledi;

"Vatandaşımız ilk etapta yeni bir devlet hastanesi istedi. Çaba gösterdik. 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nin inşaatına başlandı. Yakında hizmete açılacak. 100 yataklı Huzur Evi’ni tamamladık. İlgili bakanlığa devrini yaptık. Çünkü burasının profesyonel kadrolarca yönetilmesini istedik. SGK binasının yapılması , hizmete açılması önemli bir eksikliği giderdi.

22 Km. uzunluğundaki Fetrek Çayı yoğun kirlenme yüzünden yok olma noktasına gelmişti. Burada tam 100 yıllık temizlik yapıldı. Çay ıslah edildi. Şimdi kıyısındaki bazı bölgeleri sosyal yaşama kazandırıyoruz.

Çaybaşı, Kırbaş, Pancar, Çaybaşı Atatürk, Çaybaşı Yeni Mahalle, Özbey, Eğerci, Çapak, Atalan Mahallerimizde düğün salonlarına başladık. Bitenler, hizmete açılanlar var, yakında hizmete açılacak olanlar var.

. Ayrancılar’da 2250 metrekarelik kapalı alana sahip çok amaçlı salon için ihale aşamasına geldik. Torbalı Mahallesi’nde 1.400 metrekarelik alanda organik Pazar yeri kuruyoruz. Türkmenköy köy konağı inşaatına başladık. Atatürk Mahallesi’nde çok amaçlı salon yapıyoruz. Yoğurtçular’a Köy konağı ihalesi bugünlerde yapılacak. Yine Atatürk Mahallesi’nde 356 metrekarelik kapalı alana sahip Sosyal Eğitim Merkezi kurduk. Benzer bir projeyi Yazıbaşı’da da uyguluyoruz.

TORBALI İÇİN 264 BİN METREKARELİK ALAN SATIN ALDIK

Muratbey Mahallesi’nde ilçenin en değerli alanı 24 bin metrekareyi TOKİ’den satın aldık. Göllüce’de 220 bin metrekare alan aldık. Muhteşem bir yer. Buraya yakışır bir proje hazırlıyoruz. Atatürk Mahallesi meydanı alanını istimlak ettik. Huzur Evi için 2 bin 500 metrekare alan aldık. Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere toplamda 264 bin metrekarelik alan ilçeye kazandırdık. Kaplancık’tda 30 bin, Çaybaşı’da 10 bin, Fetrek’te 100 bin, Ahmetli’de 160 bin, Müselleste 24 bin metrekarelik alanı Devletimiz bize tahsis etti. Burada projelerimiz olacak.

HER MAHALLEYE BİR MEYDAN PROJESİ

Ayrancılar, Atatürk, Torbalı, Çapak, Yazıbaşı, Pancar, Karakuyu’da meydan projelerini hayata geçiriyoruz. Ayrancılar’ın ihalesi yapıldı. Atatürk Mahallesi, Yazıbaşı, Çapak meydanları bitti.

Meydanlar sadece sosyal yaşam alanları, buluşma merkezleri değildir. Çevresine, mahallesine, insanına değer katan, nefes aldıran yerlerdir.

SAĞLIK İÇİN YÜRÜYÜŞ, YÜRÜYÜŞ İÇİN ALANLAR

Abdülhamit Bulvarı ile Haluk Alpsü Bulvarı’nı, Yazıbaşı Bulvarı’nı, Ayrancılar Ege Kent Mahallesi 134 sokaktaki bulvarları bitirdik. Ayrancılar Fevzi Çakmak, Tepeköy yürüyüş ve sevgi yolu inşaatına başladık. Torbalı hızlı göç alan ve farklı sosyal grupların kendilerine yaşam merkezi olarak seçtikleri bir ilçe. Belediye olarak bizim bu anlamda da sorumluluklarımız artıyor. Bu amaçla “TOSEM” i Torbalı Sosyal Eğitim Merkezlerini kurduk.

Torbalı mahallesi, Yazıbaşı, Ayrancılar, Atatürk, Subaşı, Çaybaşı, Kuşçuburun ve Eğerci’ de Torbalı Sosyal Eğitim Merkezlerinin bazıları açıldı. Bazıları açılmak üzere. Bu merkezler deyim toplumun farklı kesimlerini kaynaştıracak, buluşturacak, eğitim odaklı kurslarla özellikle kadınlarımızın buluşma noktaları olacak. İlçemizin iki yakasını birleştiren İZBAN yaya alt geçidini hizmete soktuk"dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x