SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN SİGARAYA KARŞI YENİ RPOJE

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN SİGARAYA KARŞI YENİ RPOJE

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN SİGARAYA KARŞI YENİ RPOJE

01 Haziran 2017 - 16:24

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından sigaraya karşı yeni bir kampanya başlatıldı.
Çocuklar sokokta sigara içen vatandaşlara temiz havanın çok güzel olduğunu birbirinden farklı şekilde kurgulanmış senaryolar ve dövizlerle anlattı. Bu farkındalıklık projesiyle sigaraya karşı sokakta harekete geçen çocuklar, gösterdikleri tepkiler ve attıkları sloganlarla sigara içen vatandaşları sigarasız bir hayata davet etti.
Halk sağlığı ile ilgili birçok farkındalık projesine imza atan T.C. Sağlık Bakanlığı-Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü; düzenlediği son projesiyle sigara kullanımına karşı net bir tavrı olduğunu bir kez daha gösterdi. Reta, Admind ve Brandworks işbirliği ile gerçekleştirilen kampanya kapsamında; sigara içen vatandaşların verdiği değişik reaksiyonlar, sigaranın insan yaşamındaki etkisini bir kez daha ortaya koydu. Sigara içen vatandaşları hedef alan çocuklar; attıkları sloganlar, dövizler ve senaryolar gereği gerçekleştirdikleri rollerle vatandaşları sigarasız bir hayata davet etti.
"DUR" : ÇOCUKLAR SİGARAYA KARŞI SOKAKTA HAREKETE GEÇTİ
Ankara'nın en işlek sokaklarından biri olan Karanfil Sokak'ta hayata geçirilen farkındalık projesi kapsamında çocuklar, herkesin bakışları arasında senaryolarını gerçekleştirdi. Senaryo gereği sokakta elinde sigarası ile yürüyen vatandaşları aniden durduran çocuklar; onlarında önünde sessizce dikilerek ya da slogan atarak sigarlaralarını söndürmelerini istediler. Yaklaşık 25 kişilik ekibin görev aldığı kampanya kapsamında; ilk başta ne olduğunu anlamayan vatandaşlar da daha sonra çocukların kaldırdığı dövizleri gördüklerinde ellerindeki sigaraları söndürdü.
'SİGARANI SÖNDÜR, ÇİÇEĞİNİ AL!
Kampanya kapsamında sigaralarını söndüren kişilere çiçek vereceklerini söyleyen çocuklar hep birlikte; "Sigaranı söndür, Çiçeğini Al" sloganını attı. Küçük çocukların, sigarasını bırakan kişilere verdiği çiçekler de ortaya duygusal ve güzel anlar çıkmasına vesile oldu. Yolda sigarayla yürüyen insanların karşılarına da 'DUR' ihtarıyla çıkan çocuklar; "kendini de bizi de zehirleme" sloganı ile bunun sigaraya karşı yapılan bir kampanya olduğunu anlattı.
ERSAN: PROJE 24 SATTE 1,5 MİLYON KEZ İZLEDİ
T.C. Sağlık Bakanlığı – Sağlığın  Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nün Ankara'nın en köklü ajanslarından biri olan RETA, dijital ajans ADMIND ve PR Ajansı Brandworks ile gerçekleştirdiği kampanya kapsamında çocuklar, vatandaşların yüzlerini gülümseterek sigarasız bir yaşama çağırdı. Ankara'nın birçok farklı mekanında gerçekleşen etkinliklerin TV reklam filmi de tüm ulusal kanallarda yayınlanmaya başlayacak. RETA'nın Kreatif Direktörü Serkan Ersan,"Fikir sürecinden fikrin hayata geçirilmesine kadar çok emek harcanan bir proje oldu. Çocuklarla çalışmanın zorluğunu hepimiz biliyoruz. Çok çalıştık, çok emek verdik ama sonunda ortaya çok güzel ve ses getiren bir iş çıktı. İşimizin 24 satte 1,5 milyon kez izlemesini işimizi nekedar doğru yaptığımızın bir kanıtı. Öncelikle ekibime, T.C. Sağlık Bakanlığı'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x