BAŞBAKAN YILDIRIM: BİZ ERKEKLER KADINLARIN FİKİRLERİNİ ALIR...

BAŞBAKAN YILDIRIM: BİZ ERKEKLER KADINLARIN FİKİRLERİNİ ALIR ONUN SATIŞINI YAPARIZ

BAŞBAKAN YILDIRIM: BİZ ERKEKLER KADINLARIN FİKİRLERİNİ ALIR ONUN SATIŞINI YAPARIZ

02 Kasım 2017 - 16:45

Başbakan Binali Yıldırım, "Karar alma mekanizmalarında zaten erkeğin rolü yok. Biz erkekler kadınların fikirlerini alır onun satışını yaparız.Dünya krizler, savaşlar, açlık, yoksulluk gibi pek çok dram yaşıyor. Dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz"dedi. Yıldırım, KOSGEB'in desteklediği 44 bin iş yerinin 18 bininin sahibinin kadınlar olduğunu açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, Karar Mekanizması'nda Kadın Sempozyumu'nda konuştu. 'Karar alma mekanizmalarında zaten erkeğin rolü yok. Biz erkekler kadınların fikirlerini alır onun satışını yaparız" Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şunları: Dünya krizler, savaşlar, açlık, yoksulluk... Pek çok dram yaşıyor. Bu ağır krizlerin önemli bir kısmı da bölgemizde. Türkiye olarak bu krizlerin çözümü için çok yönlü çalışmalarımızı yürütüyoruz. Suriye'de, Irak'ta yaşanan kriz nedeniyle 3.5 milyona yakın insanlara kucak açan ülke Türkiye'dir. Bu insanların Türkiye'de 300 bine yakın yeni bebek oldu. Gözlerini Türkiye'de dünyaya açtı. Bunlar arasında kız bebeklerimiz, erkek bebeklerimiz var. Türkiye kültüründen, medeniyetinden aldığı tecrübe ile bu insanlara kucak açıyor.

Türkiye sorunların çözümü konusunda önemli adım atıyor. Yaşadığımız sıkıntılı dönemin çıkış yolu Türkiye'nin önerileridir. Kuzey Irak'ta yaşananları gördük, Türkiye olarak zamanlıca uyarılarımızı yaptık. Buna rağmen bunlar dikkate alınmadı, sonunda mağdur olan oradaki insanlar oldu. Bu işi yapanlar da bedelini ödedi. Hür dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz. 

KADINLAR BİZİM MİSYONUMUZUN BAYRAKLARIDIR

Kadınlarımızı bu öncü misyonumuzun bayrakları olarak görüyoruz. Bütün toplumlarda kadınlar yönetimi adil, barışçı olmaya sevk eden önemli bir güç teşkil ediyor. Yaraları saran, yoksulların intikamına yetişen kimselere kimse olan kadınlarımız değil mi? Ben inanıyorum ki birgün bölgemiz huzura kavuştuğunda Türk kadını minnetle, şükranla anılacak. 

Türk kadını bugün Türkiye'nin ekonomisine, siyasetine, sosyal hayatına, akademik hayata, bütün kurumlara ağırlığını koymuş durumda. Para sizde, güç sizde. Ayrıca üniversitelerde hocaların yüzde 54'ü kadın. İlim de sizde, irfan da sizde. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet ettiğinde meydanlara en önce inen kadınlarımız oldu. Kadınlarımız o gece alçaklara geçit vermedi. Yeri geldi arabaya bindi şoförlük yaptı, yeri geldi tankın üzerine çıktı, alçaklara geçit vermedi. Böyle yiğit kadınları olan bir milletin sırtı yere gelmez. 

15 YILLIK İKTİDARIMIZIN EN BÜYÜK MİMARLARI KADINLARDIR

Türk kadını tarih boyunca bu rolü başarıyla üstlenmiş, karar alma mekanizmalarında hep etkili olmuştur. Osmanlı tarihine bakın, kadın sultanların saltanattaki ağırlığına bakın göreceksiniz. İstiklalimiz için de, istikbalimiz için de kadın erkek beraber mücadele ediyoruz. Ortak enerji ile 2023 hedeflerimiz yolunda, emin adımlarla ilerliyoruz. AK Parti'nin 15 yıllık iktidarının en büyük mimarlarından biri kadınlardır. Karar mekanizmanlarında aldığı roller sayesinde 15 yılın başarısında kadınlarımızın çok önemli katkısı vardır. 2004 yılında ülkemizde kadın erkek eşitliği, 2010 yılında da anayasal güvence sağlayan iktidar AK Parti iktidarı olmuştur.

DESTEKLENEN KOBİLER'İN 18 BİNİNİN SAHİBİ KADIN

KOSGEB'in desteklediği 44 bin iş yerinin 18 bininin sahibinin kadınlar olduğunu açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x