SİVRİSİNEKTEN KURTULMANIN YOLLARI

SİVRİSİNEKTEN KURTULMANIN YOLLARI

SİVRİSİNEKTEN KURTULMANIN YOLLARI

09 Temmuz 2017 - 21:10

Yazın kabusu sivrisineklerden kurtulmak sandığınız kadar zor değil! Doğal yöntemlerle sivrisinekleri uzaklaştıracak yöntemleri mutlaka deneyin!

Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan davetsiz misafirler olan sivrisinekler kaşıntı ve yara gibi istenmeyen cilt problemlerine neden oluyor. Sivrisineklerin hedefi olmamak ise basit yöntemler uygulayarak mümkün hale gelebiliyor. İşte sivrisineklerden kurtulmanın yolları…

Koyu renkli giysilerden uzak durun

Sivrisinekler koyu renkleri kendi özel alanları gibi gördükleri için koyu renkli elbiseler giyerseniz sizin yanınıza daha çok uğrarlar. Açık renk kıyafetler her zaman işe yarar.

Sirke kullanın

Odanızın penceresinin önüne içine sirke ilave edilmiş bir bardak su koyarsanız sivrisinekler odanızdan uzaklaşacaktır. Sirke güçlü bir sivrisinek kovucu görevi görür.

Laktik asitli gıdalardan uzak durun

Potasyum içeren gıdalar ve tuzlu yiyecekler sivrisineklerin size doğru çekilmelerini sağladığından bu tür gıdaları tüketmemeye çalışın.

B ve C vitaminine yönelin

B vitamini ve C vitamini yönünden zengin besinler sivrisineklerin çok sevmediği gıda gruplarından. Bu tip vitaminlere sahip gıdaları tüketirseniz sivrisinekler sizden uzak durur.

Nane ve limon karışımı kullanın

Bir bardağa su doldurarak içerisine biraz nane yaprağı biraz da limon suyu sıkarak sivrisineklerden kolayca kurtulabilirsiniz. İsterseniz bu karışımı vücudunuza sürerek de sivrisinekleri kendinizden uzak tutabilirsiniz.

Sarımsak ya da soğanı deneyin

Sarımsak ya da soğanı ortadan ikiye bölerek sofranızın üstünde bırakabilirsiniz. Keskin kokusu olan sarımsak ve soğan harika bir sivrisinek kovucu olarak görev görürler.

Bahçenizde veya evinizin girişinde su birikintisi olmasına izin vermeyin

Su birikintisi sivrisineklerin uğrak alanlarının başında geliyor. Bahçenizi ve evinizi düzenli olarak temizleyerek su birikintisine izin vermeyin.

Biberiye bitkisi dikin

Bahçeniz varsa biberiye bitkisi kokusu ile sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler arasında bulunuyor. Bahçenize biberiye bitkisi dikerek sivrisineklere savaş açabilirsiniz.

Yalancı melisa yetiştirin

Yalancı melisa keskin bir kokuya sahip. Sivrisinekleri kokusu ile uzaklaştıran bu bitki kolay yetiştiği için pek çok kişi tarafından yetiştiriliyor.

Sık duş alın

Sivrisinekler ter ve ıslak cilt üzerine daha çok gelir. Bunu önlemek için cildinizin kuru olmasına ve sık duş almaya özen gösterin.

Yeşil limon ve karanfil ikilisini deneyin

Yeşil limonu ortadan ikiye bölerek limonların içlerine karanfil parçaları koyarsanız sivrisineklerin bir süre sonra odanıza gelmediğini fark edeceksiniz.

Doğal yağları kullanın

Vanilya yağı, limon yağı veya çay ağacı yağını sivrisinek ısırıklarına karşı yatıştırıcı olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanında bu yağları suyla karıştırarak sprey olarak kullanmanız da mümkün.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x