ÇANAKKALE SOKAKLARINDA KISMETLERİNİ ARIYORLAR

ÇANAKKALE SOKAKLARINDA KISMETLERİNİ ARIYORLAR

ÇANAKKALE SOKAKLARINDA KISMETLERİNİ ARIYORLAR

08 Mayıs 2017 - 14:52

Çanakkale'de bekâr erkek ve kızlar ‘Âşıklar Sokağı' adı verilen 1.5 kilometrelik yolda yürüyerek, gönüllerinin sultanını aradı.
Bayramiç İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Muratlar Köyü'nde, 'Çiftçi Cemiyeti' olarak da bilinen ve köye bereket getirmesi için düzenlenen hayır yemeğinin bu yıl 73'üncüsü gerçekleştirildi.
ayır yemeğine Bayramiç'in ilçelerinin yanı sıra, çevre illerden de olmak üzere toplam 5 bin kişi katıldı. Mevlid okundu, dualar yapıldı. Bölgenin yöresel yemeği olan 80 kazan keşkek konuklara ikram edildi. Köy hayrı, Aşıklar Sokağı sayesinde başka hayırlı işlere de vesile oldu.
Mevlid okunurken, Aşıklar Sokağı adı verilen ve köyün içinden geçip ormanlık alana uzanan 1.5 kilometrelik toprak yolda yüzlerce genç, gönüllerinin sultanını bulabilmek için erkekli ve kızlı gruplar halinde yürüdü.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, giyinip, kuşanıp, süslenerek çıktıkları 1.5 kilometrelik Aşıklar Sokağı'nda eş adaylarıyla tanışma imkanı buldu.
Geçen yıllarda Aşıklar Sokağı'nda tanışıp nişanlanan ve evlenen çiftler de nostaji yapmak için Aşıklar Sokağı'nda buluştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x