ÇAVUŞOĞLU: KÜLTÜREL ESERLERE SAHİP ÇIKIŞIMIZI...

ÇAVUŞOĞLU: KÜLTÜREL ESERLERE SAHİP ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

ÇAVUŞOĞLU: KÜLTÜREL ESERLERE SAHİP ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

25 Ağustos 2017 - 15:49

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Yeni medeniyet  tasavvurumuzu ortaya koyacaksak mutlaka ecdadımızın alt yapısının üzerinden bunu  inşa etmemiz gerekir. Bu bakımdan tarihi ve kültürel eserlere sahip çıkışımızı  sürdüreceğiz. Geleceğimizi inşa ederken, tarihe saygı perspektifi üzerinden ve o  temeller üzerinden çalışacağız." dedi.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Cuma namazı öncesinde Ankara Kaleiçi'nde bulunan ve  Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu devam eden Sultan Alaeddin Camisi'ne  gelerek, inceleme yaptı. Camiyi gezip, Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü Yapı  İşleri Müdürü Algun Gören'den restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan  Çavuşoğlu, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, 1178'de yapılan ve Ankara'nın ilk camisi olma özelliğini  taşıyan camide, restorasyon işlemlerinin Şubat 2017'de başladığını anımsatarak,  bugüne kadar yaklaşık yüzde 40'ının tamamlandığını söyledi.

Tarihi eserlerde baştan öngörülemeyen bir takım hususların ortaya  çıkabildiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bunun için bizim takibimizde olacak  şekilde bundan sonraki restorasyon sürecini takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

Caminin Selçuklu zamanında yapıldığını ve bu süreçte birçok  restorasyona tabi tutulduğunu ve devşirme eserlerin kullanıldığını hatırlatan  Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla biz de bu dönemde tekrardan Ankaramıza bunun ömrünü,  süresini uzatmak için bir restorasyona tabi tuttuk. Gerçekten bizim iktidarımızın  siyaset felsefesi; 'Geçmişe sahip çıkamazsanız hiçbir şeyinizi inşa edemezsiniz'  üzerine kurulmuş durumda. Dönemimizde, geçtiğimiz 15-16 yıllık zaman dilimi  içerisinde çok sayıda tarihi ve kültürel eseri tekrardan ayağa kaldırdık. Bu  anlamda çok önemli bir mesafe katettik."

Çok zengin ve mahir bir ecdadın bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu  bakımdan yeni medeniyet tasavvurumuzu ortaya koyacaksak mutlaka ecdadımızın alt  yapısının üzerinden bunu inşa etmemiz gerekir. O bakımdan tarihi ve kültürel  eserlere sahip çıkışımızı sürdüreceğiz. Geleceğimizi inşa ederken, tarihe saygı  perspektifi üzerinden ve o temeller üzerinden çalışacağız. Bu konuda Sayın  Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu düşünce ve siyaset anlayışı gerçekten önemli.  Biz de onun çizdiği bu istikamette devam ettireceğiz." değerlendirmesinde  bulundu.

"EN KISA ZAMANDA BUNU TAMAMLAYACAĞIZ"

Çavuşoğlu, restorasyonun ne zaman tamamlanacağına ilişkin bir soru  üzerine, bu senenin sonuna yetişmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Caminin 2018'de tamamlanmasının planlandığını ancak restorasyon  sırasında dehlizlerin bulunması ve duvarlardan su sızması gibi sorunların  yaşandığını aktaran Çavuşoğlu, tüm bunlarla ilgili kalıcı yeni bir çözüm  üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu kapsamda yeniden Anıtlar Kurulu'ndan izin alınmasının gündeme  geleceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Tabii bu süreçler, zaman alan süreçler ama biz  takipçisi olacağız, takip edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bunu  tamamlayacağız." dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x