BAKAN SOYLU: MAĞARADAN ÇIKANLARI GÖRSENİZ AKLINIZ ŞAŞARDI

BAKAN SOYLU: MAĞARADAN ÇIKANLARI GÖRSENİZ AKLINIZ ŞAŞARDI

BAKAN SOYLU: MAĞARADAN ÇIKANLARI GÖRSENİZ AKLINIZ ŞAŞARDI

11 Nisan 2017 - 08:21

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devam eden PKK operasyonları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken "Bizimle müttefik dost gibi geçinenler PYD'ye silah veriyorlar. O bin tane mağarada elde ettiğimiz silahları görseniz aklınız şaşardı. Oralardan PKK'ya geliyor, PKK'da bize doğrultuyor.  Biz bunları ilk kez böyle yakaladık." ifadelerini kullandıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinop'ta yaptığı konuşmada, "Türkiye'de yüzde 10’u aştıktan sonra 'sırtımızı PYD’ye dayarız, PKK’ya dayarız' diyorlardı. O lafı hatırladınız mı? Kendinizi sıkıntıya sokmayın. Biz ona 4 tane duvar verdik, şimdi istediği duvara sırtını dayasın" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisi tarafından düzenlenen Sinop mitinginde katılmak üzere bu akşam uçakla Sinop'a geldi. Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, eski milletvekili Cengiz Tokmak, İl Başkanı Ali Çöpçü ile çok sayıda teşkilat mensubu tarafından karşılanan Bakan Soylu, Uğur Mumcu Meydanı'nda halka hitap etti.

Bakan Soylu, "Yüzde 10’un üzerinde oy alınca 7 Haziran'da nasıl aldılar, milleti ürküterek musluklardan kan akıtarak, oradaki kardeşlerimizi okuluna adam gönderip 'annelerinize babalarınıza söyleyin oy vermezlerse gereğini yerine getiririz' diyerek .Türkiye'de yüzde 10’u aştıktan sonra 'sırtımızı PYD’ye dayarız, PKK’ya dayarız' diyorlardı. O lafı hatırladınız mı? Kendinizi sıkıntıya sokmayın, biz ona 4 tane duvar verdik, şimdi istediği duvara sırtını dayasın. Bu ülkenin birliğini, bu ülkenin beraberliğini bu ülkenin kardeşliğini yıkmaya karşı bu milletin cesur duruşu her zaman olmuştur. Onlar daha bizi tanımadılar. Şunu çok net söyleyeyim; Türkiye öyle eski Türkiye değildir. Tek ayak üzerinden itilecek bir Türkiye değildir. Ayaklarının üzerinde sağlam duran bir Türkiye'dir. Öyle biz artık kısa adımlarla gitmek istemiyoruz, ürkek adımlarla gitmek istemiyoruz. Büyük adımlarla geleceğe gitmek istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek konuşmasını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi sizinle şunu paylaşmak istiyorum. Ben değil de keşke şuanda Kılıçdaroğlu konuşuyor olsaydı şurada. Nasıl olsa konuşuyor, iyi anlatıyor, konuşacak bir şey bulmuş. Ne diyor; 'lokantaları kapatacaklar' diyor. 'Sinemaları kapatacaklar' diyor. 'Muhtarlıkları kapatacaklar' diyor. Öyle mi ? Siyaset yapılır ana muhalefet partisi olunur ama bu işin bir ciddiyeti var. Ne güzel anlatıyor değil mi? Ne diyor 'yeni sistemde bir başkan seçilecek, başka partiden bir de cumhurbaşkanı seçilecek başka partiden. Sonra birbirleriyle kavga edecekler.' Aman Allah'ım ya bu adam hiç okumamış, hiçbir şey bilmiyor. Bu adam uzayda mı yaşıyor dediğim zaman bana alınmışlar" diye konuştu. Konuşmasının ardından Bakan Soylu, Sinop'tan ayrıldı.

"6 AYDA BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinop'tan sonra Ak Parti Kırklareli Kadın Kolları'nın bir otelde düzenlediği 'kadınlar soruyor' programına katıldı. Yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına ve yeni Anayasa maddelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelede son 6 ayda binin üzerinde teröristin etkisiz kale getirildiğini anlatan Soylu, "Biz terörle mücadele ediyoruz, yaklaşık son 6 ayda bin terörist etkisiz hale getirildi. Bunların aynı zamanda bine yakın sığınakları barınakları taruman edildi. En son dün Viranşehir'deki patlamayı yapan terörist grup etkisiz hale getirildi. Şimdi şu soru sorulabilir bu yeni sistemle terörizmle ve terörle mücadele de bir bağ var mıdır? Var. 7 Haziran'ı hatırlıyorsunuz di mi? 7 Haziran'da AK Parti hükümet kurmadı veya herhangi x bir parti azınlık hükümeti geldiği, zaten AK Parti hükümet kurumadı yani rakam yetmedi. MHP, 'ben hükümetlerin içinde olmayacağım' dedi. İki alternatif vardı ya AK Parti azınlık hükümeti kuracaktı olmadı yada CHP, HDP destekli bir azınlık hükümeti kuracaktı. Bakın şuan ki sistemde terörle mücadele meclis sandalye sayısına bağlıdır. Bu çok acı bir şeydir ama bu böyledir" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE İSTİKRAR ÖNEMLİ"

Terörle mücadele konusunda hükümetin güçlü olması gerektiğini kaydeden Soylu, "Geçen gece 23'te uçağa bindim, Diyarbakır Lice'ye gittim. Oradaki evlatlarımız 7 bin kişiyle beraber 25 yıldır girilmeyen yerlere girdiler. Yaklaşık 60'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Vali veya emniyet müdürü bana dedi 'bir HDP milletvekili 15-20 kişilik bir grupla ben gitmeden bir gün önce buraya geldi ve bu operasyonu durdurun dedi hangi operasyonu durdurun?  İstanbul Vodafone Arena'yı patlatan yer Lice'dir. Lice kırsalından komuta edilmiştir. Şehitlerimiz oradan olmuştur. Adana'dan tutun daha İzmir'e kadar yapılan patlamaları. Biz orada teröristleri bulmuşuz onlara biz hayat hakkı vermeyeceğiz HDP Milletvekilleri diyor ki operasyonları durdurun. Tabi böyle bir şey mümkün değil. Şöyle bir aritmetik hesap yapın CHP'nin yada herhangi bir x partinin azınlık hükümeti kurmak için bunlara ihtiyacı olduğunu düşünün o durumda yapacak tek şeyi var oradan çekilmek. ya iktidarı kaybedeceksin yada şimdilik oradan geri çekileceksin. O anda oradan çekildiğin anda şehadeti göze almış insanları oraya gönderemezsin. Göndersen bile işe önceki gibi sarılmazlar. Bu kadar basit. Sen hesabını yapıyorsan oda hesabını yapmaya başlar. Terörle mücadelede istikrar önemlidir, hükümetin güçlü olması önemlidir" diye konuştu.

"MÜHİMMAT EKSİĞİMİZ YOK"

Avrupa'nın ırkçılığa teslim olduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin daha üst seviyelerde olduğunu kaydederek, "Ben iç güvenlikten sorumluyum, hiçbir mühimmatta eksiklik çekiyor değiliz. Bir para problemimiz, maddi problemimiz yok. Biz ayaklarımızı yere güçlü basan bir ülkeyiz. bugün Ortadoğu ülkeleri kaos durumunda peki Avrupa'nın durumu ne? O daha felaket ortak para Euro dediler, beceremediler. Avrupa değerleri dediler insan hakları dediler komisyonlar falan dediler becermediler. Geldiler ırkçılığa teslim oldular." dedi.

"MAĞALARDAKİ SİLAHLARI GÖRSENİZ AKLINIZ ŞAŞARDI"

Terörle mücadele sırasında girilen mağaralarda ele geçirilen silahların şaşırtıcı olduğunu anlatan Soylu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizimle müttefik dost gibi geçinenler PYD'ye silah veriyorlar. O bin tane mağarada elde ettiğimiz silahları görseniz aklınız şaşardı. Oralardan PKK'ya geliyor, PKK'da bize doğrultuyor.  Biz bunları ilk kez böyle yakaladık. Hem tarihe karşı, hem de insanlığa karşı. Şimdi bizim güçlü bir meclis oluşturmalıyız. Etkin bir hükümet sistemi oluşturmalıyız, tarafsız ve bağımsız da bir yargı oluşturmalıyız. Bununla birlikte de geleceğe adım atmalıyız. Bu dönem herkesin her talebinin eksikliğinin giderilmesi gereken bir dönem. Biz bugün büyük bir ülkeyiz. Ve bizim değerlerimiz de var, biz sadece bu dünya için yokuz ki bizim esas dünyamız ahretimiz var. Bizi Allah iyilikleri anlatmak, kötülükleri de sakındırmak için yarattı. Biz bütün dünya üzerinde bu özelliği olan nadir bir ülkeyiz. Bizim dünya ya söyleyeceklerimiz var. Ne yapsaydık yani? 3 milyon Suriyeliyi bıraksaydık ta tecavüz mü ettirseydik Suriye topraklarına. Biz onlarla 400 yıl aynı sancak altında yaşadık şimdi ne yapacaktık. Şimdi ne yapık Celablus'u aldık, 20 bin Suriyeliyi oraya götürdük. Yarın ne olacak endişesine tahammülümüz yok. Yeniden bir 15 Temmuz yaşanacak mı? Diye bir endişeye tahammülümüz yok. Ve bizim güçsüzlüğe tahammüllüğümüz yok. Hep birlikte istikametimizi alacağız ve hep birlikte güçlü Türkiye'ye gideceğiz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarının ardından salondan ayrıldı. Soylu'ya otel çıkışında partililer yoğun ilgi gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x