TÜRKİYE GÜNDEMİ 12 KASIM 2016

TÜRKİYE GÜNDEMİ 12 KASIM 2016

12 Kasım 2016 - 11:45

TÜRKİYE GÜNDEMİ 12.11.2016

 

DOLAR-USD: 3.2590 AVRO-EURO: 3.5470 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.1130 ALTIN-GOLD: 130.6000

 

370 DERNEĞİN FAALİYETİ DURDURULDU

İçişleri Bakanlığı, OHAL kanununun 11. maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen derneklerin faaliyetinin durdurulduğu belirtildi.

 

TSK'DA SİVİL MEMURLAR İÇİN YENİ DÖNEM

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan 30 bin sivil memur için yeni dönem. Yeni dönemde kadın memurlar başörtüsüyle, erkek memurlar kirli sakal ile görev yapabilecek. Erkekler, yazları kravat takmayıp ceket de giymeyebilecek.

 

CUMHURİYET GAZETESİ İCRA KURULU BAŞKANI AKIN ATALAY İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu tespit edilen Akın Atalay hakkında ''terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmıştı.

 

POLİTİKA

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: MHP İLE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon'da yaptığı konuşmada "MHP'yle beraber inşallah anayasa yapacağız. Başkanlık sistemini getireceğiz. Meclis'e getireceğiz. Meclis'ten sonra iş bitmiyor. Sahibine getireceğiz. Sahibi kim? Sizsiniz. Millete gelen iş yolda kalmaz” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'DAN İKTİDARA: BENİ MAHKEMEYE VERİN

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir önceki parti meclisi sonrası yayınladıkları bildiriye iktidar tarafından yapılan eleştirilere yanıt verdi. Bildirideki maddeleri yeniden sayan Kılıçdaroğlu, terör başlığı altında iktidara seslendi ve "Beni mahkemeye verin" dedi.

 

MHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ SANCAKLI'NIN ODASINDA KAMERA TESPİT EDİLDİ

MHP Grup Başkanvekili Akçay, MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı'nın TBMM'deki odasına kamera yerleştirildiği ve daha sonra bu kameranın söküldüğünün tespit edildiğini belirterek, bu konunun TBMM Başkanlığı tarafından ivedilikle incelenmesini istedi.

 

DÜNYA ___ _____

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MİNSK CAMİSİ'Nİ AÇTI

Belarus'u ziyaret eden ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, Minsk Camisi'nin açılışında konuştu. Erdoğan, "Avrupa ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor" dedi.

 

ZİRVE SONUÇSUZ KALDI

Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis’in İsviçre’de 5 gündür sürdürdüğü kamp formatındaki Mont Pelerin zirvesi, sonuç alınamadan sona erdi.

 

TRUMP SİTESİNE GERİ KOYDU: 'MÜSLÜMANLARIN GİRİŞİ YASAKLANMALI'

ABD'nin yeni Devlet Başkanı Trump'ın resmi internet sitesinde yer alan 'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' açıklamasının kaldırılması siyaset değişikliği olarak yorumlanmıştı. Ancak Trump'ın sözcüsü değişikliğin hackerlara yönelik bazı teknik önlemler nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu.

 

EKONOMİ ___ ______

 

BORSA İSTANBUL’DA SEANS SAATLERİ DEĞİŞİYOR

Borsa İstanbul Pay Piyasası`nda işlemler saat 09.40`ta başlayacak, 18.10’da sona erecek, yeni seans saatleri 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

 

CARİ AÇIK BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Cari açık, zayıf turizm gelirleri ve dış ticaret açığındaki artış nedeniyle Eylül ayında 1.68 milyar dolar olurken beklentilerin altında kaldı; Ocak-Eylül döneminde ise 24.79 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

BORSADAKİ BANKALARIN KÂRI YARIDAN FAZLA ARTTI

Borsa İstanbul'da işlem gören 10 mevduat bankasının bu yılın 9 ayındaki kârı, 2015'in aynı dönemine göre yüzde 56,5 artışla 19,2 milyar lira olurken, ortalama öz kaynak kârlılığı da yüzde 13,8 seviyesinde gerçekleşti.

 

GEÇİCİ VERGİ İNDİRİMİ YOLDA

Türkiye ekonomisindeki yavaşlamaya karşı hükümetin adımları hızlanıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bakanlığının bazı vergi adımları üzerinde çalıştığını, mali disiplini dikkate alarak geçici vergi indirimlerinin yapılabileceğini söyledi.

 

“KİMSE KUSURA BAKMASIN, BİZ BU KAYNAĞIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Dünya ortalaması yüzde 40'ın üzerinde, ancak Türkiye'de yerli kömürü yüzde 12'lerden 16'lara çıkardık kıyamet kopuyor. Kimse kusura bakmasın, biz bu kaynağımızı sonuna kadar kullanacağız.

 

KİRALAR YÜZDE 50 DÜŞECEK

Hükümet, İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren esnafa "can suyu" olacak kira desteğini getirmeye hazırlanıyor. Yapılacak yasal düzenlemeyle bu durumda olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne kira ödeyen esnafın, kira oranlarının yüzde 40-50 oranında düşürülmesi planlanıyor.

 

TÜRK-İŞ ASGARİ ÜCRET TEKLİFİNİ BELİRLEDİ

Gelecek yıl geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, TÜİK'in geçen yıl Komisyona sunduğu ağır işlerde çalışan bir işçinin net yaşam maliyeti olan bin 600 liraya imza atmaya hazır olduğunu bildirdi.

 

SPOR ___ ______

 

GALATASARAY ODEABANK 89-87 OLYMPİAKOS

THY Avrupa Ligi 6. hafta maçında Galatasaray Odeabank, Olympiakos'u mağlup etti.

 

BASKONİA VİTORİA GASTEİZ 86-52 FENERBAHÇE

THY Euroleague'de Fenerbahçe, deplasmanda Baskonia'ya 86-52 mağlup oldu ve üst üste 2. yenilgisini aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x