Derya Köroğlu, Yeni Türkü’nün başarısını anlattı

Derya Köroğlu, Yeni Türkü'nün başarısını anlattı

Derya Köroğlu, Yeni Türkü'nün başarısını anlattı

28 Şubat 2017 - 23:10

Akasya Kültür Sanat’da hayranları ile buluşan Yeni Türkü unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.Kendilerine has tarzları ve yorumları ile yeni bir akım başlatan Yeni Türkü, uzun bir aranın ardından akustik konserle sahnede yer aldı. Konser öncesi AKS’de sergilenen ‘Hisart Canlı Tarih ve Diorama’ sergisini gezen Derya Köroğlu, sergiyi çok beğendiğini belirterek, eserleri  detaylı şekilde inceledi.

Sahnede sevilen şarkılarını seslendiren grup, kendilerini yalnız bırakmayan AKS dinleyicilerine teşekkür ettiler.  

"GRUP MÜZİĞİNİ BİZ BAŞLATTIK"

Konser sonrası gelen soruları yanıtlayan grubun solisti Derya Köroğlu, "Müziğe inanarak çıktığımız bu yolda grup müziğini başlattık. Grup müziği 2000’li yıllarda tekrar canlandı. Grup müziğinin çok özel bir yeri, değeri vardır. Her ne kadar benim ve Selim’in besteleri olsa da herkesin katkısı müziğin ruhunu değiştiriyor" dedi. 

"UNKAPANI ÇARŞISI BİZDE 'ÖZGÜN MÜZİK' DEDİ"

Usta müzisyen Derya Köroğlu, "Yeni Türkü'nün tarzı için  başta ne isim vereceğini bilemedi kimse. 80'lerin başlarında 'özgün müzik' dediler. Ama özgün müzik giderek Ahmet Kaya'ya daha çok yakıştı. Özgün müzik lafının çıkışı da filmlere özgün müzik yapıldığından kaynaklanıyor. O zaman Unkapanı Çarşısı bizi sınıflandıramadığı için 'özgün' dediler.  Yeni Türkü, kendi çizgimizde o zamana kadar var olmayan bir şeyleri yaptı. O da Türk Müziği’nin makamlarını getirmek oldu. Türk müziğinin makamları sadece sanat müziğinin içeresinde var olarak düşünülüyordu ama bizim yaptığımız gibi ud, kanun, klasik kemençe gibi Türk müziği sazlarını kullanarak da o makamlar güncel müziğin içine konabilir biz bunu gösterdik. Bizim ilk 6 albümümüze de baksanız, yani 1979'dan başlayıp 1989'a geldiğimizde bile içinde değişik öğeleri içeren bir Yeni Türkü vardı. 'Deliler' gibi bir şarkımız var ama bir 'Buğdayın Türküsü' var, 'Sardunyaya Ağıt' var, 'Başka Türlü Bir Şey' var. Biz zaten geniş bir yelpaze kurmuş olduk ve insanlar her şarkımızda aynı yeni türkü ruhunu buldu. Önemli olan bu. Bilmedikleri bir şarkı bile dinleseler bu 'Yeni Türkü' diyebilecekleri kendine has bir sesimiz oldu" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x